
تفاوت روانشناس و روانپزشک چیست؛ باید به کدام مراجعه کنید؟
بسیاری از افراد دقیقاً نمیدانند که تفاوت روانشناس و دکتر روانپزشک چیست و حتی این دو عنوان را بهجای هم بهکار میبرند. البته هر دو برای تشخیص و درمان بیماریهای مربوط به سلامت روان، مانند افسردگی در کنار مراجعان خود هستند، اما رویکرد درمانی و تخصص آنها، با یکدیگر متفاوت است.
برای اینکه با این دو رشته بیشتر آشنا شوید، بهتر است که نگاهی به تفاوتهای آنها و تخصص هریک داشته باشید. در ادامه این مطلب، شما را با تفاوتهای میان دو رشته روانپزشکی و روانشناسی آشنا میکنیم تا در صورت لزوم، بدانید که باید به کدامیک مراجعه کنید. بهترین راه نوبت دهی آنلاین را هم به شما معرفی خواهیم کرد.
روانشناس با روانپزشک چه فرقی دارد؟
دکتر روانپزشک و متخصص روانشناسی
بسیاری از افراد، دقیقاً نمیدانند که برای مشکلات مربوط به حوزه روان خود به چه متخصصی مراجعه کنند و نمیدانند که میان دو تخصص روانشناسی و روانپزشکی تفاوتهای اساسی وجود دارد. اجازه بدهید که در این بخش، به تعریف هریک از این دو رشته تخصصی بپردازیم:
- روانشناس کیست: این متخصصان با گفتوگو و تکنیکهای غیردارویی و غیرپزشکی به بررسی مشکلات روح و روان میپردازند و مسائلی مانند چالشهای عاطفی و مشکلات روانی را درمان میکنند.
- روانپزشک کیست: این متخصصان به بررسی اختلالات روانی و مشکلات عصبی افراد میپردازند و با دارودرمانی و سایر درمانهای پزشکی، بیماریهای روح و روان را درمان میکنند.
تحصیلات متخصص روانشناس چیست؟
متخصصان روانشناسی در ابتدا در رشته کارشناسی روانشناسی پذیرفته میشوند. آنها بعد از دوره چهارساله کارشناسی، در مقاطع بعدی تحصیلات عالی، اقدام به خواندن دورههای کارشناسی ارشد و دکتری میکنند.
علم روانشناسی مبتنی بر مطالعه رفتارهای انسان و فرایندهای ذهنی اوست و گرایشهای مختلفی از جمله روانشناسی بالینی دارد. متخصصان این حوزه با ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات روانی و مشکلات رفتاری از روشهایی مانند گفتوگو و مشاوره استفاده میکنند.
تحصیلات دکتر روانپزشک چیست؟
هر دکتر روانپزشک، در ابتدا وارد دانشکده پزشکی میشود و رشته پزشکی عمومی میخواند. پس از به پایانرساندن آن، باید دوره چهارساله تخصص روانپزشکی را پشتسر بگذارد. تحصیل در این رشتهها به چنین متخصصی اجازه میدهد که رویکردی بیولوژیک نسبت به مشکلات روانی و حوزه اعصاب داشته باشد و به آنها به چشم اختلالات و بیماریهایی جسمانی نگاه کند. در نتیجه، با سنجش عوامل فیزیولوژیک و جسمانی، دست به تجویز دارو و روشهای درمانی پزشکی میزند.
دکتر روانشناس چه بیماریهایی را درمان میکند؟
برای اینکه بدانید برای رفع کدام مشکلات باید به روانشناس مراجعه کنید، نگاهی به این فهرست، خالی از لطف نخواهد بود:
- مشکلات مربوط به روح و روان خفیف و متوسط
- مشکلات روحی و روانی بینیاز از مصرف دارو
- چالشهای مربوط به روابط، اعتمادبهنفس
- نیاز به توسعه فردی و مشاوره خودشناسی
- اضطراب، افسردگی خفیف، استرس
دکتر روانپزشک چه بیماریهایی را درمان میکند؟
روانپزشکان با رویکردهای پزشکی به درمان مشکلات جدی روح و روان مشغول میشوند. برای درمان این بیماریها و اختلالات، نیاز به مراجعه به آنها وجود دارد:
- افسردگی شدید
- اختلالات دوقطبی
- اسکیزوفرنی، اضطراب شدید
- داشتن سابقه ابتلا به مشکلات روانی
- درمان علائم روانی شدید و ناتوانکننده فرد در زندگی روزانه
- نیاز به مصرف داروهای آرامبخش یا کنترلکننده اختلالات عصبی
- وجود علائم جسمی قابل توجه در همراهی با مشکلات روحی و روانی
بهترین متخصصان روانشناسی و روانپزشکی را شناسایی و از خدمات نوبت دهی آنلاین استفاده کنید؟

تفاوت روانشناسی و روانپزشکی
برای شناسایی بهترین روانشناس و مراجعه به برترین دکتر روانپزشک میتوانید به سامانه آنلاین دکتردکتر مراجعه کنید. در آنجا، هم فهرست جامع و کاملی از متخصصان را مشاهده میکنید و هم امکان نوبت دهی آنلاین برایتان فراهم است. بنابراین، بدون دغدغه بابت صرف وقت و مراجعه حضوری، میتوانید نوبت ملاقات با متخصصان را دریافت کنید. پس اگر احساس میکنید که دچار یک اختلال روانی شدید هستید و برای کنترل علائم آن، نیاز به دارو دارید، به روانپزشک مراجعه کنید.
در صورتی که مشکلات شما مربوط به روابط، احساسات و سبک زندگی است، مراجعه به روانشناس به شما توصیه میشود. با دکتردکتر، امکان شناسایی بهترین متخصصان در هر حوزه و وقتگرفتن از آنها، بهراحتی وجود دارد.
همکاری دکتر روانپزشک و روانشناس؛ تیمی عالی و قدرتمند برای کمک به شما
بنا به نوع و شدت مشکلات روح و روان، باید به دکتر روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنید. در بسیاری از موارد، همکاری میان این دو متخصص در قالب یک تیم میتواند به شما در رسیدن به بهبودی کامل کمک کند. روانشناس جلسات مشاوره برای تغییر الگوهای رفتاری و فکری را برگزار میکند و روانپزشک هم با تشخیص اختلال و تجویز داروها، مسیر رسیدن به جسم و روحی متعادل در کنار هم را هموار میسازد. فرقی نمیکند که به کدام متخصص نیاز بیشتری دارید، در هر حال، باید حواستان به پیگیری علائم ناراحتکننده و وضعیت آزاردهنده خود باشد و نگذارید که مشکلات روحی و روانی، کیفیت زندگیتان را خدشهدار کنند. یادتان باشد که حال خوب، حق همه ماست. برای رسیدن به آن، از دکترکتر، نوبت آنلاین بگیرید و زمانی برای رسیدگی به مسائل روح و روان خود کنار بگذارید.
نظرات
0 دیدگاه