انفجار تلفن همراه؛ خطر واقعی یا عملیات روانی؟

انفجار تلفن همراه؛ خطر واقعی یا عملیات روانی؟

    مهر: در روزهای اخیر، انفجار تلفن‌های همراه مشابه آنچه برای پیجرهای حزب‌الله رخ داد، به‌عنوان یک تهدید احتمالی مطرح می‌شود؛ اما این تهدید چقدر جدی است و برای مقابله با آن، چه می‌توان کرد؟

    مرکز رشد دانشگاه امام صادق در یک اینفوگرافیک به زوایای این موضوع پرداخته است:

    آیا اساساً امکان انفجار تلفن همراه وجود دارد؟

    بله هر وسیله ای که از باتری لیتیومی استفاده میکند ممکن است به واسطه بالا رفتن دمای باتری منفجر شود و مسئله جدیدی نیست.

    انفجار تلفن همراه؛ خطر واقعی یا عملیات روانی؟

    آیا احتمال تکرار سناریو انفجار پیجرها برای تلفن همراه وجود دارد؟

    تلفن همراه و سایر ابزارهای دیجیتال با هدف استفاده به عنوان ابزار جنگی ساخته نشده‌اند؛ بنابراین استفاده از آن‌ها به عنوان یک ابزار جنگی چندان ساده و طبیعی نیست.

    پیجرها غالباً وسیله ارتباطی نیروهای نظامی بودند و انفجار آن هدفمند بود؛ اما تلفن همراه چنین کارکردی ندارد و انفجار آن عملیات کور با بازتاب جهانی بسیار بد خواهد بود.

    برندهای معروف تلفن همراه اگر اجازه انجام چنین کاری را بدهند تمام ارزش تجاری آنها زیر سؤال می‌رود و دیگر بازاری نخواهند داشت.

    با چنین کاری عملاً دسترسی خود به داده‌های کاربران را در کوتاه مدت و بلند مدت از بین می برند و اشراف اطلاعاتی دشمنان در برابر دستاورد کوتاه مدت انفجار کاهش خواهد داشت.

    به طور کل به‌نظر می‌رسد این تهدید بیشتر یک عملیات روانی و برای ایجاد ناآرامی مطرح شده باشد. هرچند، به لحاظ فنی انجام چنین عملیاتی، مخصوصاً برای افردا خاص، ناممکن نیست.