بهترین موسسه اخذ رتبه پیمانکاری

بهترین موسسه اخذ رتبه پیمانکاری

هر شرکت پیمانکاری برای اینکه بتواند در مناقصه­ای شرکت کند لازم است مدارکی را به سازمان یا دستگاه مناقصه گر ارائه دهد. یکی از این مدارک گواهینامه تایید صلاحت و یا رتبه پیمانکاری است. گواهینامه تایید صلاحیت پیمانکاری توسط سایت ساجات هر سه سال یک­بار برای شرکت­های متقاضی صادر می­شود. بنابراین شرکت پیمانکاری که برای نخستین بار درخواست اخذ رتبه پیمانکاری را داشته باشد باید رتبه ۵ پیمانکاری اخذ نماید و اعتبار رتبه برای سه سال است.

برخی از پیمانکاران هیچ گونه اطلاعی از اخذ رتبه پیمانکاری ندارند و زمانی متوجه این موضوع می­شوند که قصد دارند در مناقصه شرکت نمایند. روند دریافت رتبه و تکمیل مدارک به سرعت انجام نمی­شود و حتما لازم است قبل از شرکت در هر مناقصه­ای اخذ رتبه صورت گرفته باشد. مدت زمان صدور رتبه پیمانکاری و همچنین روند صدور رتبه پیمانکاری بستگی به روند تکمیل مدارک دارد. بنابراین هرچه مدارک کامل تر باشد و روند پیگیری اصولی انجام شود شرکت متقاضی رتبه پیمانکاری در مدت زمان کمتری به گواهینامه درخواستی دست می­یابد. برای اینکه بتوانید با خیال راحت مراحل اخذ رتبه پیمانکاری و یا تمدید و ارتقای آن را بگذرانید سری به موسسه رتبه بزنید و از خدمات و مشاوره­های آن بهره­مند شوید.

پیمانکار کیست و چه وظایفی برای تمدید و یا ارتقا رتبه پیمانکاری دارد؟

پیمانکار شخصی حقیقی یا حقوقی است که بر اساس قوانین و مقرراتی که در آیین‌نامه و دستورالعمل­های تشخیص صلاحیت وجود دارد، گواهی تایید صلاحیت و یا رتبه پیمانکاری خود را دریافت می‌کند. در هنگام شرکت در مناقصه ارائه این گواهی ضروری است. پیمانکار باید تمام نیرو و امکانات خود را برای اخذ رتبه پیمانکاری، ارتقا رتبه پیمانکاری ، خرید شرکت ساختمانی رتبه دار و یا تمدید رتبه پیمانکاری فراهم نماید و حداقل رتبه ۵ را اخذ نماید.

در هر پروژه­ای کارفرما و پیمانکار وظایفی دارند. از جمله وظایفی که کارفرما بر عهده دارد این است که کارگاه را در زمان مناسب و با شرایطی که در قرارداد مشخص شده آماده و تحویل پیمانکار دهد. پیمانکار نیز موظف است با رعایت قوانین و مقررات مربوطه کارگاه را تجهیز نماید و در خصوص ایمن بودن و حفظ بهداشت فنی پروژه طبق خواسته کارفرما عمل کند. همچنین پیمانکار موظف است بر طبق قوانین رتبه‌بندی شرکت‌ها، تمامی تجهیزات کارگاه و همچنین ساختمان را موقتاً با هزینه خود بیمه کند. کارفرما نیز برای اینکه بتواند انشعاب برق، گاز، آب، تلفن و مجوزهای مربوط به هر یک را بگیرد، باید پیمانکار را به سازمان‌های مربوطه معرفی نماید.

تمدید رتبه پیمانکاری

 در هنگام اعطای رتبه پیمانکاری در مرحله اول به شرکت­های پیمانکار رتبه ۵ داده می­شود که مدت اعتبار این مجوز دو سال است. پس از اینکه این دو سال طی شد پیمانکار موظف است مجددا مجوز خود را تمدید نماید. برای این امر مراجع ذیصلاح شرایط و شایستگی شرکت را بررسی کرده و در صورت تایید، مجوز رتبه را تمدید می­نمایند. اخذ رتبه پیمانکاری با رتبه مشاور کاملا متفاوت است. در هنگام بررسی و تمدید رتبه پیمانکاری ، اگر فعالیت پیمانکار رشد داشته و عملکرد مناسب­تری نسبت به قبل داشته باشد ارتقا رتبه پیمانکاری را دریافت خواهد کرد. برای ارتقا رتبه پیمانکاری چند شرط وجود دارد:

اول اینکه شرکت باید در مسیر رشد و پیشرفت قرار گرفته باشد؛

دوم اینکه امکانات خود را افزایش داده و شرکت رو به گسترش باشد؛

سوم اینکه تعداد نیروی متخصص و افراد امتیازآور شرکت افزایش یافته و توان فنی و تخصصی شرکت بهبود یافته باشد؛

چهارم اینکه تعداد قراردادهای معتبر و اجرایی شرکت با سازمان­ها و دستگاه­های اجرایی مناقصه­گر افزایش داشته و پروژه­های عظیم­تر و بیشتری را به اتمام رسانده باشد.

مزایای اخذ رتبه پیمانکاری

داشتن رتبه پیمانکاری برای هر شرکت فعالی در حوزه پیمانکاری یک امر حیاتی به حساب می­آید. کارفرمایان و دستگاه­های مناقصه­گر در هنگام برگزاری مناقصه شرایطی را تعیین می­کنند که یکی از این شرایط داشتن رتبه پیمانکاری است. بنابراین شرکت­هایی که فاقد این رتبه باشند امکان ورود به مناقصه را از دست خواهند داد. همچنین در بازار کار رقابتی امروز، داشتن رتبه در پایه­های بالاتر باعث کم شدن تعداد رقیبان خواهد شد.

از سوی دیگر، شرکت­هایی که توسط سازمان برنامه و بودجه تایید صلاحیت می­شوند، با توجه به پایه­ای که دریافت می­کنند، مشمول محدودیت­هایی از نظر تعداد و حجم پروژه­های در دست اجرا می­شوند. به این معنا که هر قدر رتبه اخذ شده بالاتر باشد این سقف به همان نسبت بالاتر خواهد رفت و محدودیت کمتر خواهد شد.

در ادامه به دیگر مزایای رتبه پیمانکاری اشاره خواهیم کرد:

  • امکان شرکت در مناقصات بزرگ دولتی
  • امکان شرکت در مناقصه­های خارج از کشور و استفاده از اعتبارات دولتی داخلی
  • امکان ارائه خدمات مهندسی و فنی به خارج از کشور و رقابت در بازارهای جهانی
  • امکان بکارگیری و جذب کارکنان باتجربه و متخصص
  • افزایش تعداد پروژه­های در دست اجرا
  • امکان تمدید و ارتقا اعتبار گواهی صلاحیت و رتبه پیمانکاری
  • جلب اعتماد کارفرمایان و سرمایه گذاران
  • ایجاد حس رقابت در میان کارکنان شرکت

شرایط ارتقا رتبه پیمانکاری چیست ؟

شرکت­ها جهت ارتقا رتبه پیمانکاری خود ملزم هستند شرایط موجود در آیین­نامه­ها و دستورالعمل­های تشخیص صلاحیت سازمان برنامه و بودجه را فراهم سازند. بر این اساس باید در تمام موارد امتیاز لازم را کسب کنند. این شرایط عبارتند از:

  • سوابق کاری و تحصیلی هیئت مدیره و اعضای امتیاز آور
  • تجربه کاری شرکت در ۱۵ سال اخیر
  • توان مالی شرکت
  • اظهارنامه­های مالیاتی در ۶ سال اخیر
  • پروژه اجرایی شاخص که توسط شرکت به اتمام رسیده باشد.

جهت ارتقا رتبه پیمانکاری الزاما نیازی به ارتقا رتبه­ها به صورت پله به پله نیست و اگر شرکتی تمام امتیازات را کسب نماید یکباره ارتقا رتبه خواهد یافت. در بخش امتیازدهی نکته­ای که باید درنظر گرفت زمان انجام پروژه است هر چه قرارداد قدیمی­تر باشد امتیاز بیشتری دریافت خواهد کرد. سازمان برنامه و بودجه، برای تبدیل قراردادهای ریالی شرکت­ها به امتیاز، فرمول مشخصی را ارایه کرده است. در این فرمول گزینه­هایی مانند زمان شروع و پایان واقعی قرارداد و مبلغ واقعی قرارداد به همراه تعدیل تاثیرگذار خواهد بود. تجربه کاری شرکت در ۱۵ سال اخیر نیز از جمله معیارهای امتیازدهی است و هر سال یک ضریبی دارد. این ضرایب هر سال از سوی سازمان برنامه و بودجه با توجه به تورم قیمت­ها در جامعه مورد بازبینی قرار می­گیرد.

در بخش توان مالی شرکت نیز تمام گزینه­های مربوط به ترازنامه شرکت و صورت سود و زیان که شامل درامد ناخالص پیمانکاری و هزینه­ها می­شود، اثرگذار است. در این بخش دو نکته حائز اهمیت است: گردش مالی شرکت و سوددهی شرکت.

خدمات ثبتی رتبه

  • انجام خدمات مشاوره و راهنمایی جهت اخذ رتبه پیمانکاری
  • مشاوره در زمینه تکمیل مدارک رتبه­بندی و ثبت در سامانه ساجات
  • کمک و مشاوره جهت تمدید و یا ارتقا رتبه پیمانکاری و یا رتبه مشاوره