سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ اینستاگرام یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در حال حاضر شناخته میشود و کاربران آن ردههای سنی مختلف در آن فعالیت میکنند. البته این محبوبیت چشمگیر همچنین باعث شده است تا اینستاگرام به پلتفرم مناسبی برای کلاهبرداری و اخاذی هم تبدیل شود.
یکی از روشهای کلاهبرداری تشکیل کمپین کمک به نیازمندان و همچنین ایجاد گروهها و کانالهای خیریه در فضای مجازی با عناوین مختلف از قبیل کمک به کودکان بیسرپرست، مادرانه، تهیه جهیزیه برای خانوادههای بیبضاعت، خرید دارو برای بیماران صعبالعلاج و اینگونه موارد است که کمک به این گروهها و سایتهای ناشناسی که ادعای فعالیت در امور خیر میکنند و واریز پول به حساب آنها علاوه بر از دست رفتن مبالغ ارسالی، مشکلاتی برای افراد ایجاد میکند.
آزار و اذیت روحی و جسمی و اخاذی از زنان
فرد شیادی با راه اندازی پیچ مادرانه در اینستاگرام از زنان معمولاً بالای ۶۰ سال میخواست که وارد پیچ شوند و به بهانه کمک مالی برای امور خیریه و انجام نذورات و خیرات برای پدر و مادران آسمانی اخاذی میکرده است و که این موضوع باعث احساساتی شدن خانمها و مشارکت و پرداخت مبلغی میشد.
یکی از زنان قربانی این شگرد اخاذی میگفت: بعد از واریز پول تماس گرفت که قرار است از خیرین که در از این کار خیر حمایت کردند و مشارکت داشتند تقدیر شود و هنگامی که خانمها به آن مکان مشخص میروند آنها را با ون به جادههای خاکی اطراف بهشت زهرا (س) میبرد و در آنجا این زنان را مورد ضرب و شتم قرار داده و بیهوش میکند و حتی یک زن که سابقه سکته مغزی داشت هم رحم نکرد و از پشت به سر او ضربه زد و بیهوش کرد. و هنگامی که به هوش میآیند با صحنه نامتعادلی از خودشان برخورد میکردند و اگر اعتراض هم میکردند آنها با جمله اینکه عکس و فیلم گرفتهام تهدید میکند که اگر مبلغ درخواستی پرداخت نکنیم عکسها در شبکههای اجتماعی پخش میکند.
به حدی این موضوع باعث ایجاد رعب و وحشت میشد که برای حفظ آبروی خود مجبور به پرداخت مبالغ میشدند همچنین مرد شیاد زنان را مجبور میکرد که در تاریخ و ساعت مشخص در مکانی خاص حضور پیدا کنند و مبلغ روزانه را به صورت نقد به او بدهند و حتماً هم اصرار داشت که پول نقد تحویل دهیم و کارت نمیکشیدن تا اثری باقی نماند و گاهی اوقات هم ما را در آن آن مکان خاص که قرار قرارمی گذاشت زندانی میکرد از ۸ صبح تا ۸ شب و اجازه کوچکترین حرکتی را هم نمیداد و چندین بار هم بیهوش میکرد.
ایجاد رعب و وحشت با شگردهای مختلف
قربانیان این ماجرا میگویند: علاوه بر این مرد شیاد ۲ خانم دیگر به نامهای مستعار زهرا و ندا هم به این باند کمک میکردند که ادعای دعا نویسی و احضار روح داشتند و میگفتند که شما فلان مقدار طلا و پول دارید و باید به ما تحویل دهید تا عکستان در شبکههای مجازی منتشر نکنیم.
این فرد با گروههایی در شبکههای اجتماعی با عنوانهای اخلاقی شکل میداد اما بر عکس آن اعمال و موارد منافی با اخلاق انجام میداد. شگرد این مرد شیاد بی هوش کردن زنها و گرفتن عکس و فیلمهای نامناسب از آنها و تهدید کردن با همان عکسها و طلب کردن طلا و جواهرات برای حفظ آبرو و عدم پخش تصاویر در شبکههای اجتماعی بود.
پول و طلاهایی که از زن اخاذی میکرد از برای خانوادهاش خرج میکرد و به سفرهای مختلف میرفت و البته که همسرش هم همدستش بود.
علاوه بر اخاذی و دریافت پول و جواهرات قربانیان را مجبور به پخش مشروبات الکی و مواد مخدر هم میکرد. او همچنین لیستی از زنان متاهلها و نوهدارها و اموالشان تهیه کرده بود.
متهم این ماجرا مردی ۴۳ ساله است که انکار میکند و میگوید من اخاذی نکردهام و فقط یک پیچ اینستاگرامی عزاداری برای پدران و مادران مثل بقیه داشتم و شاکیها دروغ میگویند و من اصلاً پولی از کسی نمیگرفتم اما افسر پرونده میگوید که است شیاد تا کنون ۵ شاکی داشته و بقیه هم شاکیان هم به مرور شکایت خود را ثبت خواهند کرد.
هشدار پلیس به شهروندان
سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: همکاران من در پایگاه یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ به تازگی موفق به کشف پرونده اذیت و آزار و اخاذی از زنان شدند که نقطه شروع آن شبکه اجتماعی اینستاگرام بوده است.
وی افزود: فرد آزارگر با راه اندازی پیچ در اینستاگرام اقدام به جذب فالور کرده و در ادامه با اغفال اعضای پیچ آنان را در شرایط باج دهی قرار داده و حتی در مواردی به منظور به دست آوردن اندوختههای قربانیان آنان را مورد ضرب و شتم و آزار قرار داده است. برخی از این افراد برای مدتهای زیادی در برابر آزار و استثمار روحی و جسمی خود سکوت کرده و تن به باج دهی به این فرد خبیث دادهاند. این در حالی است که همکاران من به محض وصول اولین شکایت ظرف یک هفته متهم مورد نظر را شناسایی و دستگیر کردند.
سردار گودرزی بیان کرد: متأسفانه برخی افراد در برابر تهدید و اخاذی افراد آزارگر، تسلیم و سکوت را برگزیده و وارد چرخه باطل اخاذی و باجگیری میشوند و در نهایت پس از صدمات روحی و جسمی و مادی فراوان سرانجام تصمیم به شکایت از فرد آزارگر میگیرند در حالی که اگر در همان گام نخست تهدید و اخاذی، به جای ترس از فرد مجرم، به پلیس اعتماد میکردند خیلی زود از این گرداب و چرخه باطل نجات مییافتند.
فضای مجازی هیچ تفاوتی با دنیای واقعی ندارد
وی ادامه داد: در تعریف شبکههای اجتماعی آمده است: فضایی برای ارتباط با کسانی که میشناسید اما متأسفانه در جامعه ما به این شبکهها به عنوان ابزار آشنایی با افراد غریبه نگاه میشود. شهروندان عزیز باید به خاطر داشته باشند که فضای مجازی هیچ تفاوتی با دنیای واقعی نداشته و شما تمام ملاحظاتی که در دنیای واقعی برای محافظت از خود و اعضای خانواده و حریم شخصی خود رعایت میکنید باید در ارتباطات مجازی خود نیز رعایت کنید.
رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: اینکه فردی در فضای مجازی فعالیت میکند و تعداد زیادی دنبال کننده دارد به معنای سلامت روان و پایبندی اخلاقی وی نمیباشد.از شکل دادن مراودات و ارتباطات اجتماعی بر اساس تابلو چشمنواز و ویترینی که فرد کلاهبردار و آزارگر برای اغفال شما به نمایش گذاشته است خودداری کنید.
وی افزود: شما در دنیای واقعی افراد را تقریباً به همانگونه که هستند مشاهده میکنید اما در شبکههای اجتماعی شما با تصویر گزینش شده و اغراق آمیزی که فرد برای فریب مخاطب به نمایش گذاشته است روبرو هستید.
سردار گودرزی گفت: از آنجا که بسیاری از افراد به دلیل ترس از آبروریزی و قضاوت نزدیکان و اعضای خانواده به جای شکایت تن به باج دهی میدهند از خانوادهها میخواهم تا پشتیبان و حامی یکدیگر بوده و این اطمینان خاطر را به عزیزان خود بدهند که در برابر هر فرد غریبه و آزارگری از فرد قربانی حمایت میکنند و او را در این مسیر تنها نمیگذارند.
رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: کارآگاهان پلیس آگاهی با کشف پروندههای متعدد در این سالها ثابت کردهاند که هرگز در برابر تضییع حقوق شهروندان بی تفاوت نبوده و با هوشمندی در اسرع وقت مجرمان را تسلیم دستگاه قضا میکنند. اما شیرینتر از کشف پروندهها، پیشگیری از وقوع جرایم تلخی از این دست است. لذا از همه شهروندان به ویژه زنان سربلند سرزمینم میخواهم تا با رعایت نکات خود مراقبتی مانع از وقوع این اتفاقات ناگوار شوند.
نظرات
0 دیدگاه