۳۳۴۰ پرونده در خوزستان منجر به مصالحه شد
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را پشت سر گذاشتهایم که از حضور خردمندانه و دشمن شکن مردم عزیز ایران اسلامی در این حماسه بزرگ تشکر میکنم چرا که نشان دادند که فرمان ولی امر خود را هیچ گاه بر زمین نگذاشته و نخواهند گذاشت.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان با بیان اینکه حق مردم خوزستان است که از فعالیتهای شورای حل اختلاف استان مطلع باشند، تصریح کرد: شورای حل اختلاف نهاد مقدسی است که برای خدمت به مردم و رسیدگی به حوائج آنها از ۲۱ سال پیش تشکیل شده است.
وی افزود: مردم خوزستان با رنگین کمان اقوام، در صلح و سازش سابقه کهن و دیرینه ای دارند که همواره طلایهدار و پرچمدار صلح و سازش بودهاند، همچنین اقوام عرب، بختیاری، لر، بهمئی، قشقائی و دیگر آحاد مردم خوزستان همگی طالب صلح بودهاند که تاریخ این را نشان داده است.
حجت الاسلام امانت بهبهانی گفت: هرچه عفو و گذشت را در جامعه منتشر کنیم، امنیت روانی، روحی و فیزیکی ما بیشتر خواهد شد، در واقع با گذشت و فرهنگ صبر به توسعه امنیت استان خوزستان کمک میکنیم.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری خوزستان با بیان اینکه سیاست اصلی دستگاه قضائی توسعه حل اختلاف است، تصریح کرد: یکی از سیاستهای مدرن قوه قضائیه و سیاست اصلی رئیس دادگستری خوزستان ترویج صلح و سازش و فرهنگ گذشت و پایداری است.
وی با اعلام اینکه از دی ماه سال گذشته تا بهمن ماه سالجاری تعداد چهار هزار و ۳۱۵ فقره پرونده از پروندههای شورای حل اختلاف خوزستان کاسته شده است، عنوان کرد: در دی ماه گذشته پروندههای موجود در شورای حل اختلاف استان ۲۲ هزار و ۸۷۳ فقره بوده که در پایان بهمن ماه امسال به ۱۸ هزار و ۵۵۸ فقره رسیده است و میتوان گفت ۱۹ درصد از موجودی پروندهها کاسته شده است.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان اظهار کرد: تعداد مصالحههای قتل در پروندههای قصاص در پایان آذر ماه سال گذشته ۶۷ فقره بوده که در سه ماه آخر این تعداد به ۹۰ پرونده رسید که نشان میدهد ۲۳ پرونده مصالحه اتفاق افتاده است؛ همچنین در سال ۱۴۰۱ تعداد مصالحههای پروندههای قتل ۹۰ فقره بوده که در پایان بهمن ماه سالجاری به ۲۰۶ فقره رسیده است که نشان میدهد مصالحه پروندههای قصاص نسبت به سال گذشته ۱۲۸ درصد افزایش داشته است.
حجت الاسلام امانت بهبهانی ادامه داد: سال گذشته ۶۰ دوره آموزشی در شورای حل اختلاف برگزار شده بود که تا پایان بهمن ماه امسال ۱۴۰ دوره برگزار شد و رشد ۱۳۳ درصدی را نشان میدهد.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری خوزستان با اشاره به پروندههای مهم استان اظهار کرد: در پروندههای نزاعهای قومی، قبیلهای، شهری و دسته جمعی در ۱۱ ماه گذشته تعداد ۸۳۹ فقره منجر به صلح و سازش شده است؛ همچنین در پروندههای مالی ۷۴۰ فقره پرونده مهم با بیش از هزاران میلیارد ریال توسط شورای حل اختلاف استان به صلح و سازش ختم شده است.
۱۹۵۷ پرونده در خوزستان به مصالحه ختم شد
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان بیان کرد: در موضوع اختلافهای خانوادگی نیز در ۱۱ ماه گذشته یک هزار و ۱۳۲ پرونده توسط صلح یاران و شعب عشایر ما منجر به سازش شده که بسیاری از این افراد به زندگی برگشتهاند؛ همچنین در پروندههای ملکی که یکی از موضوعات نزاع در خوزستان است، تعداد ۴۰۰ فقره پرونده در ۱۱ ماه گذشته مورد عفو قرار گرفتهاند. همچنین ۱۷ فقره پرونده نقص عضو مصالحه شده که میتوان گفت در ۱۱ ماه گذشته در مجموع سه هزار و ۳۴۰ فقره پرونده مهم در استان به مصالحه ختم شده در حالی که سال گذشته یک هزار و ۹۵۷ پرونده بوده است.
حجت الاسلام امانت بهبهانی یکی از کارهای فاخر انجام شده در شورای حل اختلاف را تشکیل کارگروه مشترک حل اختلاف فی ما بین شورای حل اختلاف خوزستان و اداره کل زندانهای استان اعلام و عنوان کرد: این کارگروه از اواخر بهمن ماه ۱۴۰۱ تشکیل شده که زندانیان را شناسایی و مشکلات آنها را بررسی میکند که در این مدت توانستهایم پروندههای بسیار بزرگی را به صلح ختم کنیم.
وی افزود: همچنین ۱۰ شعبه صلحی در ۱۰ زندان خوزستان تأسیس شده است که پروندههای قتل، نزاع مالی، خانواده، آدم رباعی، نقص عضو و… را پیگیری میکند.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان با بیان اینکه داوری و میانجیگری از سال ۹۸ به شورای حل اختلاف واگذار شده است، تصریح کرد: از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ کل متقاضیان داوری ۵۴۴ نفر بوده است، تعداد پذیرفته شدگان داوری عمومی ۱۱۰ نفر و داوری تخصصی ۲۳ نفر بوده است. همچنین در بحث میانجیگری تعداد پذیرفته شدگان در سال ۹۷ تعداد ۸۶ نفر و در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۳ نفر در مصاحبه پذیرفته شدهاند در واقع جمع کل داوران پذیرفته شده ۱۳۳ نفر و میانجیگران ۱۱۹ تفر بوده است.
حجت الاسلام امانت بهبهانی با اشاره به اداره صلح یار مردمی گفت: مجموع صلح یاران خوزستان تا پایان بهمن ماه سالجاری یک هزار و ۴۷۲ نفر بوده است که ۲۱۴ نفر در اصناف، ۷۰ نفر در ادارات، ۹۳ نفر در بقاع متبرکه، ۶ صلح یار در مجتمعهای تجاری، ۳۴۹ نفر در هیأتهای دانش آموزی بودهاند.
راه اندازی ۱۵ شعبه تخصصی در ادارات خوزستان
وی با اعلام اینکه ۱۵ شعبه تخصصی در ۱۵ اداره و مرکز استان خوزستان راه اندازی شده است، اظهار کرد: شعب تخصصی در املاک، نظام مهندسی، اتاق بازرگانی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، صنعت و معدن، جهاد کشاورزی، ورزش و جوانان، پارک علم و فناوری، اصناف شوشتر، اصناف دزفول، امور صنفی کشاورزان دزفول، صنعت و معدن دزفول و فرهنگ و هنر اهواز راه اندازی شده است. همچنین هشت شعبه در حال افتتاح داریم و برای ۶ شعبه نیز مجوز لازم را اخذ کردهایم.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: پنج تفاهم نامه را با اوقاف و امور خیریه، آموزش و پرورش، کارشناسان رسمی، فرماندهی انتظامی و خانه مطبوعات امضا کردهایم. همچنین هفت تفاهم نامه بزودی امضا خواهند شد.
حجت الاسلام امانت بهبهانی با اشاره به بایگانی راکد عنوان کرد: در طول ۶ ماه گذشته بیش از ۱۰۰ هزار پرونده در شورای حل اختلاف پالایش و اسکن شده است در حالی که تا کنون این برنامه نبوده است. تعداد بایگانیهای راکد ۱۱۰ هزار و ۱۲۳ فقره پرونده است که ۲۹ هزار و ۵۲۴ فقره اسکن شده و حدود ۱۰ هزار و ۶۱۰ فقره پرونده ثبت سیستم شده است.
وی افزود: رئیس کل دادگستری خوزستان بیش از ۵۰ هزار پرونده مسن و معوق را کاهش داده است؛ همچنین در دومین همایش ستاد صبر کشور که مهرماه امسال برگزار شد و مقام اول در پرونده قصاص را به خود اختصاص داد.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان گفت: پویش «به عشق امام علی (ع) میبخشم» از میلاد حضرت علی (ع) در استان آغاز شده که تا امروز ۲۰ فقره پرونده قصاص در قالب این پویش به عفو و گذشت ختم شده است و این طرح تا شهادت حضرت ادامه دارد.
نظرات
0 دیدگاه