آخرین حوادث چهارشنبه پایانی سال ۱۴۰۲/ از ۱۲ فوتی تا ۶۳۳ مصدوم

آخرین حوادث چهارشنبه پایانی سال ۱۴۰۲/ از ۱۲ فوتی تا ۶۳۳ مصدوم

به گزارش خبرنگار مهر، در روزهای پایان سال ۱۴۰۲ و آغاز بهاری دوباره، درست در شب جشن چهارشنبه سوری، دستگاه‌های مختلف در تلاش برای جلوگیری و کم کردن اتفاقات ناگواری هستند که برخی از افراد طعم جشن این شب را با رفتارهای پر خطر تلخ می‌کنند.

از ابتدای اسفند تا کنون بنابر اعلام سازمان اورژانس کشور، ۱۲ نفر در حوادث مرتبط با مراسم شب چهارشنبه آخر سال، جان خود را از دست داده‌اند و ۶۱۱ نفر نیز آسیب دیده‌اند. بنابر این کل مصدومان ۶۲۳ نفر بوده است و از این تعداد ۴۳ نفر یکی از اعضای بدن شأن را از دست داده‌اند همچنین چشم ۲۰۰ نفر نیز آسیب دیده است.

سخنگوی سازمان آتش نشانی از چند روز قبل تا کنون توصیه‌های خود را مرتب اعلام کرده است بلکه از تعداد این حوادث با فرهنگ سازی و اعلام توصیه‌ها کم کند. جلال ملکی ساعاتی پیش هم از شهروندان خواست تا با رعایت احتیاط حادثه ناگواری برای خود و یا عزیزانشان به وجود نیاورند.

به فرزندان خود اجازه استفاده از مواد محترقه و روشن کردن آتش را ندهید

وی گفت: شب چهارشنبه سوری با فاصله چند روز از شروع جشن‌های سال نو است، شبی که در سال‌های گذشته به عنوان یک جشن از آن یاد می‌شد و بسیاری از شهروندان خاطرات زیادی از آن دارند، اما متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل ورود موارد محترقه دست ساز و خطرناک که جایگاهی در جشن‌های ما نداشته‌اند، جشن چهارشنبه سوری را از حالت طبیعی خود خارج کرده است.

ملکی افزود: به هیچ عنوان به تنهایی به فرزندان خود اجازه استفاده از مواد محترقه و روشن کردن آتش را ندهید، بخشی از جشن آتش بازی است اما اگر با حضور بزرگترها باشد می‌توان یک آتش تحت کنترل درست کرد.

سخنگوی آتش‌نشانی تهران بیان کرد: موارد بسیاری وجود داشته که آتش درست شده در کنار منبع‌های بنزین بوده است، در فضای بسته پارکینگ‌ها اقدام به روشن کردن آتش کرده‌اند، یا کنار درختان که شعله آتش به درخت سرایت کرده و از آن طریق آتش به ساختمان‌های مسکونی انتقال پیدا کرده است و منجر به آتش سوزی منازل شهروندان شده است.

امشب پنجره‌ها را ببندید!

وی ادامه داد: اگر پنجره‌های منازل شما به سمت معابر اصلی است در صورت باز بودن تکه‌های فشفشه‌ها به داخل منازل ورود پیدا کرده و باعث آتش سوزی می‌شود، پس بهتر است در این ایام از باز گذاشتن در و پنجره‌ها خودداری شود. اگر در بالکن‌ها و پشت بام‌ها وسایلی احتراق زا وجود دارد باید جمع‌آوری شوند.

سخنگوی آتش‌نشانی تهران گفت: چهارشنبه سوری در قدیم صرفاً به پریدن از روی آتش نبود، بخش‌های دیگری چون قاشق زنی، شاهنامه و حافظ خوانی که بسیار جذاب بوده اما امروزه صرفاً به بخش آتش بازی و استفاده از مواد محترقه خطرناک اهمیت داده می‌شود.

وی در خصوص مواد محترقه اظهار کرد: حتی بسیاری از همین مواد محترقه که با وجود شعله‌ور نشدن صدای مهیبی دارند که منجر به خطر انداختن افراد سالخورده و با مشکل قلبی می‌شود، بسیاری از افراد به دلیل ترس از صدای این وسایل به آن‌ها آسیب وارد شده است.

ملکی افزود: در بین این موارد خانم‌های باردار نیز وجود داشتند که به دلیل صدای وحشتناک این وسایل فرزند خود را از دست داده‌اند.

سخنگوی آتش‌نشانی تهران گفت: بیشتر افراد از ناحیه دست و چشم‌ها دچار آسیب می‌شوند. در مقابل آتش‌هایی که خودمان روشن نکرده‌ایم نه ایستیم، چرا که ممکن است جسمی اشتعال‌زا داخل آتش وجود داشته باشد که منجر به انفجار شود.

مجرمان سایبری در پی کلاهبرداری از شهروندان

پلیس راهور تهران بزرگ نیز تمهیداتی برای امروز اعلام کرده و آن را تشریح کرده است در این باره سرهنگ فیروز کشیر معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: موتورسواران سعی کنند حتی‌الامکان امروز از تردد در سطح معابر شهر تهران مخصوصاً در ساعات بعد از ظهر و تاریکی هوا خودداری کنند. همچنین از ساعت ۱۴ مورخ امروز به بعد نیز تردد کامیون‌های حمل سوخت در سطح معابر پایتخت ممنوع شده است.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: لازم است راکبین موتورسیکلت و رانندگان کامیون‌های حمل سوخت و پخش فرآورده‌های نفتی به این موضوع و ممنوعیت‌ها دقت داشته و از تردد در این ساعات در سطح شهر تهران خودداری کنند.

از آنجا که تمام اتفاقات ناگوار شب چهارشنبه سوری ناشی از خرید و فروش و استفاده از مواد محترقه است، سرهنگ داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت درباره این مواد محترقه گفت: در این روزها مجرمان سایبری با ساخت صفحه‌های جعلی تبلیغات گسترده و جذاب فروش مواد محترقه اقدام به کلاهبرداری شهروندان می‌کنند.

وی ادامه داد: متقاضیان خرید این اقلام که بیشتر کودکان و نوجوانان هستند را به درگاه پرداخت جعلی از قبل طراحی شده هدایت می‌کند و از آنان کلاهبرداری می‌کنند.

وی از خانواده‌ها تقاضا کرد بر فعالیت فرزندان خود در این روزها نظارت داشته باشند.

جرم بودن ساخت مواد محترقه

رئیس پلیس فتا پایتخت با بیان اینکه مجرمین سایبری مواد آتش زا و محترقه تاریخ مصرف گذشته را از طریق فضای مجازی به فروش می‌رسانند گفت: خرید و فروش و آموزش ساخت انواع مواد محترقه در فضای مجازی جرم بوده و پیگرد قانونی دارد.

آنچنان که سرهنگ کشیر نیز گفته است والدین باید به فرزندان خود بیاموزند که از وسایل آتش بازی بی خطر استفاده کنند و از حضور فرزندان در تجمعات جلوگیری شود و جشن چهارشنبه آخر سال را با فرزندان در محیط خانواده سپری کنند. در این صورت از خطراتی که خود و خانواده شأن را تهدید می‌کند نیز می‌کاهند.