10 مورد از دلایل شکست خوردن رابطه عاطفی

10 مورد از دلایل شکست خوردن رابطه عاطفی

چرا مردم در مشکلات عاطفی مشکل دارند؟

به نظر می رسد روابط صمیمی و خودمانی، این روزها کمیاب هستند. چنین روابطی تا زمانی ادامه دارند که افراد توانایی پیدا کردن زمینه مشترک، تعهد به یکدیگر و غلبه بر چالش ها را داشته باشند. معمولا در  روابط مشکلاتی وجود دارد، اما روش های امتحان شده و درستی برای برخورد با هر مشکل رابطه نیز هست.

در این مطلب قصد داریم به چند مورد از رایج ترین مشکلات روابطی که معمولا زوجین با آن ها دست و پنجه نرم می کنند بپردازیم و ببینیم برای حل آن ها چه کارهایی می توانید انجام دهید و مشاوره آنلاین روابط چگونه می تواند به شما کمک کند. با طرز فکر و دانش مناسب، شما و شریک زندگی تان می توانید در مسیر یک رابطه شاد و سالم و سلامت روانی بهتر قرار بگیرید. مقاله ۱۰ تا از پرمخاطب ترین موضوعات مشاوره روانشناسی ایران توضیح می دهد مشاوره برای مشکلات عاطفی یکی از پرمخاطب ترین جلسات روان درمانی است، چون کیفیت پایین روابط عاطفی مشکلات زیادی برای زوجین ایجاد می کند.

دلایل شکست خوردن رابطه عاطفی شباهت های زیادی با علل به بن بست خودن ازدواج دارند.

مشکلات رایج در رابطه کدامند؟

به نظر شما مشکلات رایج در رابطه کدامند و چه آسیب هایی به روابط وارد می کنند؟ برخی از رایج ترین مسائلی که باعث تعارض در یک رابطه می شوند عبارتند از:

امور مالی اصلی ترین دلیل شکست رابطه عاطفی است

مشکلات روابط عاطفی

پول یکی از رایج ترین مسائلی است که باعث تعارض در یک رابطه عاطفی می شود. مشکلات مالی مانند وجود چند منبع مالی مختلف، داشتن دیدگاه های متفاوت در مورد اهمیت پول و عادات مختلف خرج کردن، می توانند باعث تنش در یک رابطه شوند. خصوصا این مشکلات زمانی بروز پیدا می کنند که عدم تعادل قدرت وجود داشته باشد، برای مثال، زمانی که یک پارتنر منابع مالی بیشتری دارد و پارتنر دیگر احساس می کند که از نظر مالی به طرف مقابل «بدهکار» است.

در ادامه چند راه حل تعارضات امور مالی ذکر شده است:

  • در مورد وضعیت مالی‌تان صادق باشید. کارهایی که می توانید و نمی توانید انجام دهید مانند دادن هدیه و یا تعیین روز ملاقات، را از پیش تعیین کنید.
  • از پول به عنوان اهرم یا «دستاویز» در طول درگیری ها یا اختلافاتی که مربوط به پول نیست، استفاده نکنید.

ارتباطات دیگر دلایل شکست خوردن رابطه عاطفی هستند

اگر افراد در یک رابطه بتوانند بر ارتباطات مسلط شوند، احتمال کمتری وجود دارد که مشکلات مشترک دیگری را تجربه کنید. ارتباط موثر و صادقانه برای موفقیت رابطه ضروری است.

افراد به روش های مختلفی ارتباط برقرار می کنند. ممکن است زمانی که شریک زندگی تان پرحرف است، ساکت باشید. صرف نظر از سبک های ارتباطی شما، روابط برای رشد به عنوان یک واحد به ارتباط موثر و منظم نیاز دارند.

کم بودن صمیمیت و کیفیت پایین روابط عاطفی

رابطه جنسی و صمیمیت مساله دیگری است که بسیاری از زوج ها با آن درگیر هستند. زوج ها ممکن است نیازها و خواسته های متفاوتی در مورد صمیمیت فیزیکی داشته باشند. یک فرد ممکن است بیشتر از دیگری به رابطه جنسی نیاز داشته یا حتی علاقمند به روابط چند همسری باشد.

گاهی اوقات ناهماهنگی در ابراز محبت وجود دارد. مثلا شاید یکی از پارتنرها تمایل نداشته باشد که همسرش در جمع او را نوازش کند در حالی که دیگری دوست دارد و این ترجیحات ممکن است در طول زمان با پیشرفت رابطه تغییر کند. صحبت کردن مداوم و صادقانه در مورد نیازها و ترجیحات نزدیکی و صمیمیت، بخش اصلی حفظ سلامت یک رابطه است.

استدلال های اشتباه به رابطه عاشقانه آسیب وارد می کنند

 مشکلات عشق و رابطه عاطفی

بحث‌های مرتبط برای بیان احساسات خود، سالم و مهم هستند. با این حال، استدلال های کینه توزانه مضر هستند و هدف خوبی ندارند. زوج های موفق قوانینی برای بحث کردن دارند، مانند:

  • کشیدن نفس عمیق قبل از پاسخ دادن
  • فحاشی نکردن
  • برای دیگری اسم نذاشتن
  • با ملاحظه جواب دادن

اگر می خواهید جمله ای کینه توزانه به شریک زندگی خود بگویید، ابتدا از خودتان بپرسید چه احساسی دارید. عصبانی هستید؟ غمگین هستید؟ آیا احساسات شما جریحه دار شده است؟ آیا ناامید شده اید؟ از چه چیزی ناراحت هستید؟

زمانی خاص را برای بحث در مورد مسائل ایجاد شده و تبدیل شدن به مشکلات یا چالش های ارتباطی، در نظر بگیرید. کلام خود را با آرامش، با تعصب و احترام حفظ شده بیان کنید، به جای اینکه به یکدیگر بخروشید و منفجر شوید. اگر برای حل مشکلات ارتباطی به کمک نیاز دارید تکنیک های زوج درمانی ممکن است به شما کمک کنند. روانشناسی می گوید یکی از دلایل شکست خوردن رابطه عاطفی عدم ارتباط صحیح زوجین با هم است.

عدم توانایی در مدیریت زمان منجر به کیفیت پایین روابط عاطفی می شود

تفاوت در مدیریت زمان مشکل دیگری است که می تواند باعث تعارض در یک رابطه شود، به ویژه زمانی که صحبت از صرف زمان برای یکدیگر می شود.

تعادل در وقت گذاشتن برای شریک زندگی، صرف زمان با دوستان و وقت گذاشتن برای مسئولیت های دیگر می تواند چالش برانگیز باشد و انتظارات ممکن است در طول زمان با جدی تر شدن رابطه تغییر کند.

داشتن درک واضحی از آنچه نیاز دارید و درمیان گذاشتن آن با شریک زندگی، به خصوص به این دلیل که نیاز یا خواسته شما تغییر می کند، بخش مهمی از یک رابطه سالم است.

اگر شریک زندگی تان برای شما وقت نمی گذارد، ممکن است احساس خشم یا حسادت داشته باشید. به طور مشابه، اگر شریک زندگی شما می خواهد که شما دائما در کنار هم باشید، ممکن است احساس کنید که به بخش های مهم دیگر زندگی خود به صورت جداگانه توجه کافی ندارید.

عدم انعطاف شخصیت

 چه عواملی رابطه را تهدید میکنند؟

شاید عجیب باشد، اما روانشناسی می گوید یکی از دلایل شکست خوردن روابط عاطفی عدم انعطاف پذیری زوجین نسبت به مسائل مشترک است.

با گذشت زمان، هر رابطه طولانی مدت تغییر خواهد کرد. برخی از چیزهایی که قبلا بسیار مهم به نظر می رسیدند، ممکن است دیگر فکرتان را به خود مشغول نکنند. یکی از چیزهایی که کیفیت رابطه عاطفی را کاهش می دهد عدم انعطاف پذیری در برابر این تغییرات است.

علاوه بر این، همانطور که همه چیز در رابطه تغییر می کند، شما و شریک زندگی تان نیز ممکن است به روش های مختلفی تغییر کنید و به عنوان یک فرد تکامل پیدا کنید. این بدان معنا نیست که رابطه بلند مدت شما نمی تواند ادامه داشته باشد. بلکه باید تلاش کنید تا زمان مشخصی را صرف کشف دوباره یکدیگر کنید.

واقع بینانه نیست که انتظار داشته باشیم مردم در تمام طول زندگی خود تغییری نکنند. افراد پیر می شوند، رشد می کنند، سازگار می شوند و اساسا با تجربیات زندگی خود به روش های مختلف تغییر می کنند.

اعتماد و حسادت

احساس ناامنی، حسادت یا بی اعتمادی در یک رابطه می تواند خیلی سریع منجر به مشکلات متعددی شود. به خصوص اگر دلایل واضحی برای این بی اعتمادی وجود داشته باشد. گاهی اوقات، این احساسات زمانی به وجود می آیند که دلیل روشنی وجود ندارد.

بسیاری از ما در یک رابطه احساس ناامنی می کنیم زیرا تجربه زیادی در رابطه نداریم، زمینه هایی اعتماد به نفس پایینی داریم که بر احساس ما نسبت به خودمان در یک رابطه تاثیر می گذارد، یا اینکه مسائل حل نشده ای از یک رابطه قبلی داریم.

اگر می دانید که احساس ناامنی شما از درون خودتان سرچشمه می گیرد، آن را با شریک زندگی خود در میان بگذارید یا از یک درمانگر کمک بگیرید که می تواند به شما در رسیدن به ریشه مشکل کمک کند..

در موارد دیگر، اقدامات یا کلمات شریک زندگی شما می تواند احساس ناامنی ایجاد کند، چه به صورت هدفمند و چه سهوا. اگر چنین احساسی دارید، با شریک زندگی خود همراه شوید. داشتن مکالمات صادقانه در مورد موضوعات دشوار در روابط سالم اجتناب ناپذیر است و می تواند فرصت های ارزشمندی برای رشد یک زوج و حتی یک فرد باشد. با این حال، اگر شریک زندگی شما مکررا نگرانی های شما را رد می کند، رفتار آزار دهنده دارند، یا به جای اینکه بعد از صحبت کردن شما را مطمئن کند، احساس بدتری به شما دست می دهد، ممکن است وقت آن رسیده باشد که رابطه را ترک کنید.

بی اعتمادی رابطه را نابود می کند!

اگر شریک زندگی تان به شما خیانت کرد، باید خودتان تصمیم بگیرید که آیا می توانید او را ببخشید، یا اینکه باید بدون او زندگی‌تان را ادامه دهید. بیشتر خیانت ها معمولا خود به خود اتفاق نمی افتند. بی اعتمادی همچنین می تواند به شکل خیانت عاطفی نیز باشد. اگر می خواهید رابطه پس از خیانت دوام بیاورد، هر دوی شما باید در مورد آنچه اتفاق افتاده صادق باشید، و سپس برای حل هر مشکل اساسی با یکدیگر همکاری کنید.

خیانت کردن دردناک است و ممکن است سال ها طول بکشد تا به پایان برسد. در حالی که بسیاری از روابط می توانند پس از یک رابطه دوام بیاورند، نیاز به تعهد محکم هر دو پارتنر دارد تا آن ها یاد بگیرند چگونه بر خیانت غلبه کنند. متاسفانه خیانت در جامعه ما زیاد شده و افراد به دلایل مختلف آن را انجام می دهند و همین مشکلات رایج در رابطه را بیشتر می کند.

ترومای حل نشده

یکی از عواملی که رابطه عاطفی را تهدید میکند ترومای حل نشده است. فشارهای خارجی ناشی از رویدادهای آسیب زای زندگی می تواند هر رابطه ای را تحت تاثیر قرار دهد. چیزهایی مانند:

  • مرگ یک عزیز
  • فشار مالی
  • تشخیص بیماری
  • استرس مزمن، سو استفاده از گذشته
  • خشونت خانگی

یا هر چیز دیگری که شما یا شریک زندگی تان تحمل کرده اید، می تواند بر سلامت عاطفی و جسمی تاثیر بگذارد. شریک زندگی خود را کنار نگذارید. شما یک تیم هستید. در کنار هم باشید، حتی در زمان های سخت.

برای نجات رابطه آن را هیجان انگیز کنید

هیجان انگیز نگه داشتن یک رابطه می تواند سخت باشد. شما باید برای زنده نگه داشتن رابطه عاشقانه و درگیر شدن با شریک زندگی خود وقت گذاشته و تلاش کنید. اگر احساس می کنید رابطه تان به هم ریخته است، برای کمک به بهبود دوباره اوضاع، برنامه ریزی متفاوتی داشته باشید.

کیفیت پایین روابط عاطفی نشات گرفته از عوامل متعدد است که در بالا به مهم ترین آنها اشاره کردیم. با این حال می توانید با تکنیک های کاربردی روانشناسی و کمی گذشت، رابطه عاشقانه بهتری را تجربه کنید. مشکلات رایج در رابطه به دلیل عدم شناخت زن و مرد از هم ایجاد می شود. با این حال تمام این موارد قابل درمان هستند.