4 شرط حفاری چاه فاضلاب خانگی

4 شرط حفاری چاه فاضلاب خانگی

 امروزه یکی از رایج ترین راه ها جهت دفع فاضلاب خانگی، حفر و استفاده از چاه فاضلاب می باشد. اصول و نکاتی وجود دارد که در حین حفاری چاه توسط شرکت های لوله باز کنی و تخلیه چاه باید رعایت شوند تا چاه حفر شده عملکرد خوبی داشته باشد و مشکلی در آن ایجاد نشود. در این مطلب قصد داریم به بررسی چاه فالاب خانگی بپردازیم و نکاتی را در رابطه با آن بیان کنیم.

 نکاتی در رابطه با حفاری چاه فاضلاب

 1 . رعایت فاصله میان چاه جدید و چاه قدیمی

یکی از اصول اولیه در حفر چاه فاضلاب، رعایت فاصله آن نسبت به چاه های دیگر می باشد.در صورتی که فاصله چاه جدید با چاه قدیمی کم باشد، این احتامل وجود دارد که دیواره جانبی چاه قدیمی به سمت چاه جدید شکسته شود و جان افرادی را که در چاه مشغول به کار هستند را به خطر بیاندازد.علاوه بر شکستن دیواره، کم بودن فاصله میان چاه ها می تواند باعث ورود گاز های سمی از چاه قدیمی به چاه جدید شود و سلامت افراد آسیب برساند. این گاز ها در ابتدا باعث بیهوش شدن فرد می شوند و در صورتی که مقدار آن ها زیاد باشد می توانند منجر به مرگ فرد نیز شوند.

 2 . قرار دادن سیستم تهویه در چاه

 می توان گفت که حفاری چاه فضلاب خانگی و یا هر نوع چاه دیگری بدون ایجاد سیستم تهویه تقریبا غیر ممکن می باشد. وجود سیستم تهویه در چاه یک اصل ایمنی بسیار ضروری و حیاتی می باشد و بی توجهی به آن می تواند مشکلات جدی را ایجاد کند.همانطور که عدم استفاده از سیستم تهویه در چاه باعث کاهش ایمنی می شود، ایجاد آن موجب افزایش ایمنی کار می شود. جهت ایجاد سیستم تهویه در چاه می توانید از یک لوله تهویه استفاده کنید.به این صورت که یک سمت آن در داخل چاه باشد و سمت دیگر در بخش بیرونی چاه قرار داده شود.

 3 . استفاده از لوله تخلیه فاضلاب

 ریخته شدن آب بر روی دیواره های کناری چاه همواره یکی از خطراتی می باشد که ایمنی افرادی که در چاه مشغول به کار هستند را تهدید می کند.از این رو توصیه می شود در حفاری چاه حتما از لوله های تخلیه استفاده کنید. طریقه قرار گیری این لوله ها در چاه به این صورت است که باید در بخش مرکزی چاه قرار داده شوند تا به درستی عمل کنند.

 4 . دورچینی چاه

 از نکات مهم در هنگام حفاری چاه، ایجاد دورچینی در اطراف چاه می باشد.دورچینی یکی از قوانین و اصول حفاری چاه می باشد که حتما باید در حین حفاری رعایت شده و به آن توجه شود. در صورتی که در اطراف چاه دورچینی صورت نگیرد مشکلات جدی  و خطرناکی ایجاد می شود و علاوه بر آن تمام هزنیه و زمانی که صرف حفر چاه شده است نیز هدر می رود. دورچینی اصولی چاه باید به صورتی باشد که عرض آن حداقل به ۸۰ سانتی متر برسد. علاوه بر عرض دورچینی، باید به اندازه قطر دهانه چاه نیز دقت داشته باشید. اندازه استاندارد قطر دهانه یک چاه حداقل باید نیم متر باشد. برای استحکام بخشی به دیواره های چاه ، استفاده از کول سیمانی که با نام حلقه سیمانی چاه نیز شناخته می شوند ، بسیار مرسوم است .

 برخی از انواع چاه

 1. چاه سپتیک

 چاه سپتیک یکی از انواع چاه است که جهت انبار کردن مواد فاضلابی ساخته و استفاده می شود. ساختار چاه سپتیک به گونه ای است که آب به درون آن نفوذ نمی کند. در ساخت این چاه از موادی که مقاومت بالایی در برار خوردگی دارند و نفوذ ناپذیر می باشند مانند بتن، پلی اتیلن، مواد پلیمری و غیره استفاده می شود.استفاده از این مواد در ساخت چاه باعث می شود مقاومت چاه نیز در برار نفوذ آب بالا برود.

 2 . چاه سپتیک چند بخشی

 چاه سپتیک دارای دو نوع تک بخشی و چند بخشی می باشد. از نوع چند بخشی چند بخشی جهت جدا کردن مواد معلق در فاضلاب از بخش مایع آن استفاده می شود.در این نوع چاه ها حداقل دو اتاقک که به یکدیگر مرتبط می باشند وجود دارند و در آن ها جداسازی مواد صورت می گیرد.با استفاده از این چاه ها، مواد فاضلاب حفظ و نگهداری شده و از ورود آن ها به محیط جلوگیری می شود. البته خوب است بدانید که ظرفیت این چاه ها پس از مدتی پر شده و باید با استفاده از تانکر ها و یا دستگاه های مخصوص تخلیه شوند.

 3 . چاه جذبی

 چاه فاضلاب جذبی یکی از قدیمی ترین و ساده ترین چاه های فاضلاب می باشد.این نوع چاه به دلیل ساختار ساده ای که دارد در بسیاری از مناطق مورد استفاده قرار می گیرد. ساز و کار این چاه به این صورت است که فاضلاب به آن وارد شده و پس از آن جذب زمین هایی می شود که در اطراف چاه قرار دارند.فاضلاب موجود در چاه جذبی توسط دیواره های آن جذب می شود. اما اینکه نفوذپذیری چاه چقدر است و به چگونه این فاضلاب را جذب می کند به جنس خاک و نوع زمینی که چاه در آن حفر شده است بستگی دارد.

 امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را با نکات حفاری چاه و برخی از انواع آن آشنا کنیم.