بیل گیتس از تغییرات چشم‌گیر در پاندمی کرونا چه می‌گوید؟!

بیل گیتس از تغییرات چشم‌گیر در پاندمی کرونا چه می‌گوید؟!

تازه ترین ها : پنج سال پیش، بیل گیتس در سخنرانی TED خود، این پاندمی کنون جهان و واکنش‌های شتاب‌زده و ناکارآمد به آن را پیش‌بینی کرده بود.

او اکنون یکی از معروف‌ترین فعالان و سخنرانان درباره بیماری‌های جدید و تهدیدات آن‌ها برای بشر شناخته می‌شود. به‌طوری‌که، وقتی بیل گیتس درباره تغییرات زندگی و جهان پس از پاندمی کووید-۱۹ صحبت می‌کند، مورد توجه بسیاری از مردم در سراسر جهان قرار می‌گیرد و با دقت گوش می‌کنند.

اخیرا بیل گیتس، بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت به همراه «رشیدا جونز»، بازیگر، کارگردان، نویسنده و تهیه‌کننده شناخته شده ایالات متحده و دکتر آنتونی فاوسی، متخصص بیماری‌های عفونی سنگین و فردی که روی واکسن بیماری کرونا کار کرده است؛ یک پادکست پیرامون اقداماتی که اکنون باید انجام بگیرد و آینده جهان و بشر ضبط کردند.

۷ تغییر چشم‌گیر جهان در پاندمی ویروس کرونا از نظر بیل گیتس

آخرین پیش‌بینی‌های بیل گیتس درباره پساکرونا را در زیر می‌خوانیم

۱- جلسات راه دور عادی می‌شود

شاید پیش از شیوع ویروس کرونا، نگران بودید که مشتری موافق ملاقات حضوری نباشد و بخواهد از راه دور صحبت‌های شما را بشنود. اما بیل گیتس می‌گوید پس از پاندمی ویروس کرونا، برگزاری جلسات کاری از راه دور و استفاده از نرم‌افزارهایی مانند Zoom عادی خواهد شد؛ «دقیقا مانند جنگ جهانی دوم که زنان را وارد بازار کار کرد و بسیاری از آن‌ها به عنوان نیروی کار باقی ماندند و تبدیل به یک عادت شد. اکنون از خودمان می‌پرسیم «لازم است به طور فیزیکی آن‌جا حضور داشته باشم؟». ما می‌توانیم این پرسش را درباره جلسات کاری و سایر تعاملات و ارتباطات مطرح کنیم و به این نتیجه برسیم که اصلا نیازی نیست حضور جسمی و فیزیکی در محل داشته باشیم.»

گیتس پیش‌بینی می‌کند ایده‌های یادگیری آنلاین، ملاقات با پزشک یا تماس‌های تصویری مبتنی بر Zoom و Microsoft Teams به شکل دراماتیکی تغییر خواهند کرد.

۷ تغییر چشم‌گیر جهان در پاندمی ویروس کرونا از نظر بیل گیتس

۲- نرم‌افزارها به طور چشم‌گیری بهبود خواهند یافت

نه تنها ایده ملاقات‌های از راه دور عادی‌تر می‌شود، بلکه گیتس پیش‌بینی می‌کند به‌ زودی ابزارهای انجام این کار بسیار بهتر از اکنون خواهند شد.

بنیان‌گذار مایکروسافت می‌گوید شروع به کار این نرم‌افزارها تجربه کاربری ناخوش‌آیندی برای کاربران داشتند اما اکنون غالب مردم در حال استفاده از آن‌ها هستند؛ پس دور نیست که شاهد پیشرفت‌ها و نوآوری‌های شگفت‌انگیزی در آن‌ها باشیم.

۷ تغییر چشم‌گیر جهان در پاندمی ویروس کرونا از نظر بیل گیتس

۳- دفاتر کار مشترک و چرخشی خواهیم داشت

اگر مسافت میان خانه و محل کار ما زیاد و طولانی است، باید روزهای کمتری به دفتر کارمان برویم. پاندمی کرونا تاثیرات بزرگ و قابل توجهی روی دفاتر کار خواهد داشت و یکی از آن‌ها که شاید اولین هم باشد؛ تصمیم‌گیری درباره مالکیت دفاتر کاری است.

گیتس پیشنهاد می‌کند: «من فکر می‌کنم مردم کمتر به دفتر کار مراجعه کنند. شما حتی می‌توانید دفترهای کار اشتراکی داشته باشیدو دوره‌ای از این دفترها استفاده کنید. کارمندان در روزهای مختلف و طبق یک برنامه‌ریزی سر کار حاضر می‌شوند.»

۴- زندگی در مکان‌های مختلف را تجربه می‌کنیم

تاثیرات دورکاری به همین‌جا ختم نمی‌شود. گیتس معتقد است ویروس کرونا باعث تغییر شکل زندگی و جوامع خواهد شد. مرکز شهرها از اهمیت کمتری برخوردار می‌شوند و اتاق‌ خانه‌ها محلی برای اجتماع‌های کاری خواهند بود. حتی ممکن است در طراحی و معماری خانه‌ها تجدیدنظر شود.

وی می‌گوید در شهرهای بسیار موفقی مانند سیاتل و سان‌فرانسیسکو، حتی برای شخصی که درآمد خوبی دارد، هزینه‌های زیادی برای اجاره دفتر پرداخت می‌شود، در حالی‌ که شاید این روزها کمتر در آن‌جا حضور داشته باشد.

اقامت در دفاتر کاری لوکس و گران‌قیمت جذابیت کمتری پیدا کرده و خانه‌های بزرگ‌تر در جامعه‌های کوچک‌تر با ترافیک بسیار کمتر، محبوبیت بیشتری پیدا خواهند کرد.

۷ تغییر چشم‌گیر جهان در پاندمی ویروس کرونا از نظر بیل گیتس

۵- حضور کمتر در محل کار و معاشرت بیشتر در اجتماعات خصوصی داریم

گیتس یادآوری می‌کند پاندمی یک ضربه ناگهانی به رفتارهای روزانه ما زده است. از جمله نحوه معاشرت ما کاملا تغییر کرده است. در محل کار کمتر حضور داشته و ساعت‌های اندکی با همکاران هستیم؛ در عوض انرژی اجتماعی خود را صرف بودن در کنار خانواده، دوستان نزدیک و عزیزان می‌کنیم. یعنی از جامعه‌های بزرگ به سوی جامعه‌های کوچک و محلی تغییر ارتباط می‌دهیم.

گیتس می‌گوید میزان ارتباط اجتماعی شما با کار کاهش پیدا می‌کند و تمایل بیشتری برای برقراری ارتباط اجتماعی با دوستان و جامعه شخصی خودتان دارید. وقتی ما کار زیادی از راه دور انجام می‌دهیم؛ مشتاق معاشرت و صرف انرژی با دوستان و نزدیکان هستیم تا یک تعادل در زندگی برقرار شود.

۶- اوضاع برای مدت طولانی کاملا عادی نخواهد بود

شاید پیش‌بینی قبلی خوشحال‌کننده باشد ولی پیش‌بینی بعدی بیل گیتس با همکاری دکتر آنتونی فاوسی کمی ناراحت‌کننده است.

شاید برخی کشورها زودتر به واکسن کرونا دست پیدا کرده باشند ولی تا سراسر جهان موفق به شکست ویروس کرونا نشده باشد؛ همه‌چیز به حالت عادی برنمی‌گردد.

گیتس می‌گوید: «وارد یک مرحله می‌شویم که شاید تعداد بیماران کرونایی کمتری در ایالات متحده باشد اما هنوز در سایر نقاط جهان مبتلایان زیادی هست. بنابراین، شما دوباره در خطر شیوع بالای کرونا هستید. بسیاری از مردم در عادت‌ها و رفتار خود باقی می‌مانند و خصوصا در ارتباط با افراد مسن، محتاط هستند تا این بیماری کاملا در جهان ریشه‌کن شود.»

زمانی همه‌چیز عادی و به شکل سابق برمی‌گردد که نه تنها در ایالات متحده، بلکه در سراسر جهان شاهد کنترل پاندمی باشیم.

۷ تغییر چشم‌گیر جهان در پاندمی ویروس کرونا از نظر بیل گیتس

۷- پاندمی بعدی زیاد بد نخواهد بود

شاید امیدوار باشید سال آینده در یک کنسرت بزرگ شرکت کنید. بیل گیتس این امیدواری مردم را تایید می‌کند و می‌گوید اگرچه پاندمی کویید-۱۹ وحشتناک و کابوس‌وار بوده ولی امیدوار است دفعه بعدی که یک بیماری همه‌گیر و قاتل ظهور کند، جهان در مهار آن بسیار بهتر عمل خواهد کرد.

دلیل اصلی که پاندمی بعدی تخریب کمتری خواهد داشت، این است که ما تمرین کردیم و در بسیاری از کشورها، با بیماری یک جنگ سرسختانه داشته و مانند کشورهای کره جنوبی و استرالیا، مردم خیلی سریع وارد قرنطینه شده و آمادگی بالایی برای مبارزه دارند. ابزارهای آزمایشگاهی بهتری داریم و این‌قدر احمق نخواهیم بود.

اگر همه پیش‌بینی‌های بیل گیتس را کنار هم قرار دهیم، یک تصویر خوش‌بینانه از آینده‌ای کارآمدتر، جوامع کوچک‌تر و تنگ‌تر ولی با آمادگی بیشتری برای مبارزه با بیماری‌هلای قاتل پیدا می‌کنیم.