5 حقیقتی که در مورد روانپزشکی نمی دانید!

5 حقیقتی که در مورد روانپزشکی نمی دانید!

در جامعه امروز ما بخصوص با شرایط فعلی خیلی از مردم از مشکلات روحی و روانی رنج می برند ، اما بعضا خودشان از آن آگاه نیستند. به همین علت، باید علائم اصلی را که نشان دهنده این مشکلات است را شناخته سپس به بهترین روانپزشک بزرگسالان در تهران مراجعه کنید. بسیاری از مردم از کلمه بیمار روانی وحشت داشته و این به خاطر نبود فرهنگ سازی صحیح در این زمینه می باشد. این طور در نظر بگیرید همانگونه که مراجعه به پزشک برای درمان سردرد و سرماخوردگی مشکلی ندارد مراجعه به روانپزشک هم برای درمان مشکلات شخصی و روحی، مشکلی ایجاد نمی کند. از این رو برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چه زمانی باید به روانپزشک مراجعه کنید این مقاله را تا انتها مطالعه کرده و همچنین می توانید با مراجعه به سایت روانشناستو (ravanshenaseto.com) پاسخ سوالات خود را در آن بیابید.

روانپزشک کیست و چه کاری انجام می دهد؟

روانپزشک، پزشکی است که در رشته روانپزشکی متخصص شده‌ که در زمینه سلامت روان فعالیت کرده و صلاحیت بررسی جنبه‌های جسمی و روانی فرد را دارد. روانپزشکی هم شاخه ای از پزشکی است که بر تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات روانی، عاطفی و رفتاری تمرکز دارد.

روانپزشکی نیز شاخه ای از صنعت پزشکی است که به تشخیص، پیشگیری، مطالعه، و درمان مشکلات روانی اختصاص دارد. روانپزشکان باید دکترای پزشکی داشته باشند و بیماران را ارزیابی کنند تا مشخص شود که آیا علائم آنها در نتیجه یک بیماری جسمی، ترکیبی از بیماری‌های جسمی و روانی است یا تنها روانی است. یک روانپزشک معمولاً در یک تیم کار می‌کند، که ممکن است شامل روانشناسان بالینی، مددکاران اجتماعی، کاردرمانگران و پرسنل پرستاری باشد. روانپزشکان آموزش گسترده‌ای در زمینه زیستی روانی – اجتماعی برای ارزیابی و مدیریت بیماری‌های روانی می‌بینند.

علائم هشداردهنده برای مراجعه به روانپزشک

در صورتی که افکار عجیبی مانند شیدایی بیش از حد، ترس یا توهم دارید، بدانید این ها علائم بسیار شایع بیماری روانی هستند. برجسته ترین آنها هم شامل موارد زیر می باشند:

  • توهم:احساس شنیدن یا دیدن چیزی بدون توجه دیگران مانند سایه ها، چهره های عجیب، صداها، ظاهر مرموز و…
  • افکار پارانوئید: تصور اینکه همه علیه شما هستند.
    وسواس بیش از اندازه: شستن مداوم و اجباری دستها، بررسی مکرر و دوباره همه کارها، کمال گرایی بیش از حد و دقیق در کار و …
  • ترس بیش از ترس بیش ازحد: از سینما، زمین فوتبال، آسانسور، اتوبوس، کنسرت، مهمانی هایی که باعث احساس خفگی، ضربان قلب تند، سرگیجه، استفراغ یا حتی غش می شود.

اگر بخواهیم علائم بالا را که در موارد شدید رخ می دهند فاکتور بگیریم، به طور کلی شایع ترین علائم هشداردهنده برای مراجعه به روانپزشک، می توانند شامل موارد زیر باشند:

  • نداشتن تمرکز
  • کند فکر کردن
  • اختلالات حافظه
  • نوسانات خلقی شدید
  • بی تفاوتی نسبت به آینده
  • ناتوانی در هیجان زده شدن
  • سختی در غلبه بر مشکلات و تصمیم گیری
  • خشم و حساسیت به دوستان، خانواده یا شریک
  • اضطراب یا نگرانی بیش از حد غیر طبیعی در مورد یک یا چند موضوع
  • تغییر در عادات غذایی، کاهش وزن، رژیم غذایی زیاد ، مصرف زیاد غذا و …
  • تغییر در عادات خواب، بیش از حد یا کمبود خواب ، بیدار شدن از خواب در شب، طولانی شدن زمان خواب ، خستگی بی یدلیل و…

روانپزشک بزرگسالان کیست؟

بعضی از روانپزشکان در کمک به گروه‌های سنی خاصی تخصص دارند. روانپزشکی کودک و نوجوان حوزه شغلی است که در زمینه پرداختن به مشکلات روانی با کودکان، کار می‌کند. روانپزشکان متخصص روان‌پزشکی سالمندان با افراد مسن کار می‌کنند و به آنها روان‌پزشک سالمندان گفته می‌شود. روانپزشکانی که در دادگاه مشغول هستند و به قاضی و هیئت منصفه گزارش می‌دهند، هم در پرونده‌های جنایی و هم در دادگاه‌های مدنی، روانپزشکان قانونی نامیده می‌شوند، آنها مجرمان دچار بیماری روانی و سایر بیماران را معالجه می‌کنند.

روانپزشکی بزرگسالان برای درمان و بهبودی طیف وسیعی از اختلالات مانند افسردگی، اضطراب بیش از حد، اختلال وسواس، اختلال بیش‌فعالی (ADHD)، اختلال اوتیسم، اختلال بدبخت‌انگاری بدن و … به کار می‌رود و نتایج بسیار مثبتی را برای بیمار به همراه دارد. مراجعه به روانپزشک بزرگسالان این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد که نسبت به بسیاری از اختلالات خود آگاهی پیدا کنید و درمان و بهبودی آن‌ها را به کمک یک متخصص کارآزموده بسپارید.

تفاوت روانپزشک و روانشناس در چیست؟

بسیاری از افراد، روانپزشک و روانشناس را با هم اشتباه می گیرند و نمی توانند دکتر روانپزشک را از دکتر روانشناس تشخیص دهند. اما واقعیت این است که تفاوت بین این دو گروه از متخصصین بسیار زیاد است. به طور کلی تفاوت های روانپزشک و روانشناس را می توان در این پنج مورد مشخص نشان داد:

  1. جلسه های روانپزشکی نسبت به جلسات روانشناسی با فاصله بیشتری انجام می شود. معمولا هر ماه یا هر دوماه یکبار
  2. اثرات روانشناختی ممکن است ناشی از مشکلات جسمی باشد که در این مورد روانپزشک آزمایش پزشکی تجویز می کند.
  3. جلسات روان درمانی طولانی تر و نزدیک به هم هستند. معمولا هر جلسه روان درمانی نزدیک به ۴۵ دقیقه و هفته ای یک الی دو بار است.
  4. روانشناس به هیچ عنوان صلاحیت تجویز داروی روانپزشکی را ندارد. اما در برخی مراکز روانشناسی این اشتباه انجام می شود.
  5. برخی اختلالات شدید مثل اختلال شخصیت مرزی و افسردگی حاد نیاز به مراجعه همزمان به روانشناس و روانپزشک دارد.

کلام آخر

مشکلات روانی می‌توانند آنقدر شدید و پیش‌رونده باشند که فرد را با انواع و اقسام بیماری‌ها رو به‌ رو کنند. در بسیاری از موارد، مسائل و بیماری‌های روانشناختی با روش‌های روان درمانی و برگزاری جلسات مشاوره قابل درمان هستند. اما در مواردی هم روان درمانگر تشخیص می‌دهد که ادامه درمان و تاثیرگذاری آن در کنار مراجعه به روانپزشک و به‌کارگیری دارو درمانی اثربخش است. بنابراین باید بگوییم که بازیابی سلامت روان و گذر از مسیر بهبودی و درمان، در موارد زیادی نیازمند مراجعه به روانپزشک و کنترل علائم بالینی و روانشناختی بیمار، در کنار هم است. ما در این مقاله هر آن چیزی که لازم بود شما در مورد روانپزشکی و جزئیات آن بدانید را به طور کامل شرح دادیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این مورد نیاز داشتید حتما سری به سایت روانشناستو (ravanshenaseto.com) بزنید.