انواع مخازن سختی گیر رزینی

انواع مخازن سختی گیر رزینی

در واقع مخازن سختی گیر آب دستگاهی است که عملکرد سختی گیری به وسیله ی مواد مخصوصی که برای تصفیه آب در آن ریخته می‌شود و این عمل در درون این مخزن انجام می‌شود. در داخل فضای این مخزن سیلیس و رزین های تبادلات یونی قرار گرفته اند که کار حذف کردن املاح موجود در آب مصرفی را برعهده دارند. با استفاده از این مخزن در سختی گیر ها در مصارف صنعتی و مصارف خانگی می‌توان آب دارای سختی فراوان را به آبی نرم تبدیل کرد و در مواردی همچون صنایع نساجی، غذایی، چرم سازی، شستشو، دستگاه های برودتی و حرارتی از آن ها استفاده کرد. در این مقاله می‌خواهیم به بحث انواع این مخزن ها و معرفی هر مدل مخزن اشاره کنیم.

انواع مدل های مخزن سختی گیر رزینی

ما بطور کلی مخزن های سختی گیر را در دو مدل سختی گیر فایبرگلاس و سختی گیر فلزی طراحی و تولید می‌کنیم. هر کدام از این مخزن ها طراحی منحصر به فرد خود را دارند و دارای مزایا و معایب مختلفی می‌باشند که هر کدام با بطور جداگانه بررسی خواهیم کرد.

سختی گیر فایبرگلاس

مخزن های سختی گیر رزینی که از جنس متریال فایبرگلاس یا به اصطلاح FRPبوده است که این مدل از مخازن از پیش تر ساخته شده هستند. این مدل از مخزن FRB سختی گیر رزینی به علت رسوب گرفتگی بسیار پایین و درصد خوردگی، استفاده بیشتری نسبت به مدل سختی گیر فلزی در سیستم های برودتی می‌شود، ویژگی دیگر این مخزن فایبرگلاس طراحی و تولید آن در مدل های خاص با مصارف ویژه ای تولید و به بازار عرضه می‌گردد در تعریف دیگری می‌توان گفت این مدل از مخازن را در انواع مختلف با مصارف متفاوت تولید می‌شوند. ترکیبات اصلی استفاده شده  در مخزن فایبرگلاس به جز چندین مورد اندک، همه ی آن ها یکسان می‌باشد که این موارد در هنگام فروش بر اساس وزن و یا مدل دسته بندی می‌شوند. به انواع مدل های فایبرگلاس موج سینوسی، موج ریز، گلدار، موج ایرانیت و موج ذوزنقه اشاره کرد. همانطور که گفته شد در سختی گیرهای فایبرگلاس به علت دارا بودن بدنه ای از جنس متریال کامپوزیت هیچگونه رسوب و خوردگی در برابر آب در جریان به وجود نمی‌آید. روند عملکرد و کار این دستگاه حذف کردن بی کربنات کلسیم و منیزیم از آب مصرفی و دارای سختی می‌باشد به گونه ای که این عمل موجب تبادل و جایگزینی یون های در میان یون های مثبت کلسیم و منیزیم موجود در آب و یون های منفی سدیم در ساختار رزین انجام می‌گیرد. این مدل از سختی گیر های فایبرگلاس به طور معمول به شکل وارداتی بوده اند و در خارج از کشور تولید شده و به داخل کشور وارد می‌شوند.

ویژگی های استفاده از مخازن فایبرگلاس

دارا بودن مقاومت بسیار بالا در برابر سرما

به همراه داشتن عایق بندی رطوبتی

مقاومت بالا در برابر پوسیدگی

از بین رفتن دید کامل توسط همسایگان

به همراه داشتن عایق حرارتی

مقاومت بالا در برابر اشعه UV آفتاب

سبک بودن و نصب بسیار آسان آن ها

عدم رسوب گرفتگی و خوردگی بالا

معایب استفاده از مخازن آب فایبرگلاس

بطور همیشگی احتمال وجود خطا در آنها وجود دارد و این اتفاق به دلیل دست ساز بودن آن ها می‌باشد.

 سطح عبور نور بیشتری را ایجاد می‌کنند که همین امر موجب رشد کردن بیشتر جلبک ها در داخل مخزن می‌شود.

در مقابل مخزن های پلی اتیلنی قیمت آن ها نسبتا بالاتر می‌باشد به یک لایه اضافی در جهت مقاوما در برابر UV احتیاج دارند، که در صورت بروز آسیب این لایه عمر مخزن به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

سختی گیر فلزی

مخزن سختی گیر رزینی با استفاده از متریال فلزی به مخازنی گفته می‌شود که از موادی مانند فولاد، استیل و یا در گاهی اوقات گالوانیزه بکار برده می‌شود. این مخازن در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بسیار مناسبی دارند که در ساختار خود بدنه مخزن از ورق های استیل استفاده می‌شوند. عایق بندی این مخازن با پوشش گالوانیزه Zn بر روی ۴۵۰g/m2 قرار گرفته است. در طراحی و ساختن مخزن های فلزی از پوشش هایی به صورت چندگانه به دلیل محافظت در برابر خوردگی داخلی استفاده می‌شود از طرفی این چند لایه بودن پوشش های مخازن فلزی موجب می‌شود تا فلز روی که باعث بد طعم شدن آب می‌شود جلوگیری می‌شود. نکته قابل ذکر این است که از سختی گیر فلزی جز انواع قدیمی این سیستم های برودتی در صنعت تصفیه آب نام برده می‌شود. در این دوره به دلیل گذشت زمان که باعث پوسیدگی و ایجاد خوردگی در انواع این مدل از مدار مخازن استفاده شده خارج شده اند و جایگزین آنها مخازن دیگری با مقاومت بیشتری برخوردار هستند.

ویژگی های مخزن فلزی

یک ویژگی منحصر به فردی که درون این مدل از مخازن وجود دارد و کمتر مخزن هایی این قابلیت را دارا هستند، امکان راحت تر تولید سفارشی این دستگاه و نصب آسان آن در محل پروژه می‌باشد. این مدل مخزن فلزی در ظرفیت های بالا کارایی مناسب تری نسبت به مخزن های فایبرگلاس دارند، این ویژگی به این دلیل می‌باشد که مخزن فایبرگلاس در سایزها و اندازه های کوچک پسخگوی شما در تبدیل آب سخت به نرم خواهد بود.

مقایسه مخزن های فایبرگلاس با مخازن فلزی

پس از وارد کردن صنعت قالب گیری دورانی (روتومولدینک) در ایران با استفاده کردن از فایبرگلاس امکان تولید مخزنی که کاملا ضد خوردگی می‌باشد را فراهم کردف که این مخزن فایبرگلاس از نظر مقاومت در برابر خوردگی و جنس متریال بکار رفته در آن و همچنین از نظر قیمت و هزینه نیز بسیار بصرفه تر و مناسب تر از مخزن های استیل، فلزی و حتی گالوانیزه می‌باشند. و همچنین در مورد ساخت این مخزن ها نیز می‌توان گفت مخازن فایبرگلاس روش ساخت بسیار آسان تر و سریع تری نسبت به مخازن فلزی و بتنی بوده اند و می‌توان گفت در قالب هایی از پیش تعیین شده می‌باشند. همچنین می‌توان گفت این مخازن به همراه استاندارد ها و گواهینامه های بهداشتی هستند.

قیمت انواع مخازن سختی گیر اولین و مهمترین عامل افزایش یا کاهش قیمت در مخازن سختی گیر، نوع آن ها می‌باشند. نوع گالوانیزه، فلزی، و یا حتی فایبرگلاس که  از نظر های مختلفی با هم متفاوت هستند همانند جنس متریال بکار برده شده در بدنه آنها عامل افزایش یا کاهش قیمت در مخازن سختی گیر، نوع آن ها می‌باشند. نوع گالوانیزه، فلزی، و یا حتی فایبرگلاس که  از نظر های مختلفی با هم متفاوت هستند همانند جنس متریال بکار برده شده در بدنه آنها که در این زمینه تفاوت دارند.برای اطلاعت بیشتر می‌توانید به صفحه های رسمی مخزن سازه مراجعه کنید و یا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید