10 ترفند جادویی برای برخورد با فرد دروغگو

10 ترفند جادویی برای برخورد با فرد دروغگو

تازه ترین ها : گاهی ما میدانیم که طرف مقابلمان دروغ می گوید اما چگونه در مقابل این دروغ ها رفتار کنیم ؟ با ما همراه باشید تا شما را با نحوه رفتار با افراد دروغگو آشنا نماییم.

جلبک دریایی و جوش و رد جوش و لک صورت

ویتامینه قوی پوست و موثر در جمع شدن منافذ باز پوست

چگونه با فرد دروغگو برخورد کنیم؟

آدم‌ها به دلایل گوناگونی دروغ می‌گویند و مطمئنا شما هم با خیلی از این آدم‌ها برخورد کرده‌اید. در این مطلب به شما می‌گوییم اگر یکی از کسانی که با او ارتباط نزدیکی دارید یک دروغگوست چگونه باید با او رفتار کنید.

وقتی با یک آدم دروغگو برخورد می‌کنید که شاید سالی یک بار هم او را نبینید می‌توانید به راحتی از او بگذرید یا اصلا او را ندیده بگیرید، اما اگر یکی از دوستان نزدیک یا اعضای خانواده‌تان دروغگو باشد چه برخوردی باید با او بکنید ؟

بعد از شنیدن اولین دروغ فرد مقابل‌تان، شاید چیز‌های زیادی به ذهن‌تان خطور کند: آیا باید با او مقابله کنید یا دروغش را نشنیده بگیرید ؟ با کسی که دوستش دارید و به شما دروغ می‌گوید چه باید بکنید ؟ آیا اصلا می‌توانید به او اعتماد کنید ؟

برخی از دروغگوها به جای نمایش آدم قدرتمند تلاش می‌کنند خود را قربانی ماجراها و داستان‌های خیالی نشان بدهند. او ممکن است خود را بیمار نشان بدهد و یا از تراژدی و مصیبتی در زندگی‌اش حرف بزند که هرگز وجود نداشته است.

پس از مدتی شما متعجب خواهید شد که چرا زندگی یک فرد می‌تواند این همه پر مصیبت باشد و به این فکر خواهید کرد که او بیش از اندازه اغراق می‌کند و این همه مصیبت فقط برای یک نفر ممکن نیست‎.

نحوه برخورد با افراد دروغگو عبارتند از:

۱. اولین قدم این است که بفهمید چرا دروغ می‌گوید

شاید تازه متوجه دروغ طرف مقابل‌تان شده باشید و به نظر برسد یک مشکل جدی در میان است که بیقرارتان می‌کند. فهمیدن علت دروغگویی خیلی مهم‌تر از خود دروغ است.

اگر علت دروغ را بفهمید متوجه می‌شوید خود دروغ تا چه اندازه جدی یا مضر است. همه‌ی دروغ‌ها مثل هم نیستند؛ بعضی جدی و قابل تامل و بعضی نیز قابل چشم پوشی و کم اهمیت‌اند.

بعضی از افراد دروغ می‌گویند تا از اختلاف و درگیری جلوگیری کنند، یا اینکه احساس ناامنی می‌کنند و یا می‌خواهند خودشان را جلوی دیگران خوب جلوه بدهند. این موقعیت‌ها چندان دردسر ساز نیستند، اما اگر پای اعتیاد و خشونت و مسائل مالی در میان باشد یا دروغ منجر به آسیب جدی شود، موقعیت کاملا فرق می‌کند.

۲. برای برخورد با فرد دروغگو او را تشویق نکنید

دروغگوها همیشه نیاز به کسی دارند که داستان ‌سرایی‌ های آن ها را باور کند. آن ها یک مخاطب می‌خواهند که مشتاق شنیدن باشد. هرگز خود را مشتاق نشان ندهید. به او نگویید که دروغ می‌گوید و آن را ثابت نکنید. اما می‌توانید طوری نشان بدهید که گویا از شنیدن این همه داستان‌های عجیب و باورنکردنی کلافه شده‌اید‎.

۳. در برخورد با فرد دروغگو بحث نکنید

هیچ نقطه امید بخشی در بحث و جدل با آدم دروغگو وجود ندارد. چنین آدمی در افکار خودش زندگی می‌کند. شاید هرگز هیچ حقیقتی را از او نشنوید پس بهتر است خود را وارد بحثی برای ثابت کردن دروغ‌های او نکنید. شما در این جدل‌های بی‌پایان هرگز موفق نخواهید شد. تا می‌توانید از او فاصله بگیرید‎.

با فرد دروغگو چگونه رفتار کنیم ؟

۴. بکارگیری اطمینان و صمیمیت در رفتار با فرد دروغگو

اگر یک دوست یا عضوی از خانواده به شما دروغ می‌گوید نمی‌توانید او را دور بیندازید ! یعنی نمی‌توانید رابطه‌ی خود را با او قطع کنید، بلکه وظیفه‌ی شماست که موقعیت را تغییر دهید.

شما باید احساسات مثبت او را تقویت کنید و تعاملات صمیمانه‌تری با او داشته باشید تا رابطه‌تان بهتر شود، شاید از این طریق او احساس کند کمتر لازم است دروغ بگوید.

کلمات شما باید با این هدف انتخاب شوند که اهمیت اطمینان و صداقت را در تمام موقعیت‌ها به او یادآوری کنند. به هر حال حتی یک دروغگو هم هرگز دوست ندارد دروغ بشنود !

۵. در رفتار با فرد دروغگو به دنبال الگوهایی در دروغ گفتن فرد بگردید

بسیاری از افراد در مورد موضوعاتی که موجب ناراحتی آن‌ها می‌شود از قیبل رفتار بد در گذشته یا موضوعی که موجب شرمندگی آن‌ها می‌شود، دروغ می‌گویند. اگر فرد به طور مستمر در مورد موضوع خاصی دروغ بگوید، شما ممکن است از مطرح کردن آن موضوع خاص دست بردارید.

با این وجود، در صورتی که دروغ‌ های فرد به نظر دلیل یا ریتم خاصی ندارند و شما الگوی خاصی را در این دروغ‌ها نیافته‌اید، پس با مشکل بزرگ‌تری مواجه هستید.

اگر فردی هر بار که از او در مورد دلیل غیبت همیشگی پدرش یا دلیل فارغ‌التحصیل نشدن از دبیرستان دروغ می‌گوید، ممکن است پاسخ به این پرسش‌ها شخصی باشند و به شما ربطی نداشته باشند.

۶. در برخورد با فرد دروغگو به صورت شخصی با فرد صحبت کنید

برخورد با فرد دروغگو در جمع در مورد رفتار بدش، کمکی به تغییر او نخواهد کرد. بهتر است به صورت شخصی در مورد این موضوع با فرد صحبت کنید تا احساس خجالت و شرمندگی بر وخامت اوضاع نیافزاید.

به آرامی به او گوشزد کنید که متوجه دروغ او شده‌اید. دروغ یا دروغ‌هایی که می‌خواهید در موردش صحبت کنید را بنویسید. هیچ‌گاه فرد را دروغگو خطاب نکنید. بهتر است با ملایمت با او رفتار کنید. در بیشتر مواقع، فرد آنقدر خجالت‌زده و شرمنده می‌شود که دست از دروغ گفتن برمی‌دارد.

۷. مدارک خود مبنی بر این که دروغی گفته شده است را ارائه دهید

اگر فرد حالت دفاعی به خود بگیرد، بهانه آورد یا به گفتن دروغ هنگام برخورد ادامه دهد، زمان آن فرارسیده است تا مدارک خود را ارائه دهید. ایمیل‌ها، اسناد یا دیگر مدارکی که جمع‌آوری کرده‌اید را به فرد نشان دهید. در این حالت، فرد احتمالا یا سکوت می‌کند یا شروع به عذرخواهی می‌کند.

۸. به فرد دروغگو فرصت دهید تا در مورد دروغ خود توضیح دهند

با دقت زبان بدن فرد را زیر نظر بگیرید تا نشانه‌های دیگری از دروغگویی او را بیابید. به بهانه‌ی ارائه شده توسط فرد دروغگو گوش دهید.

اگر او پذیرفت که دروغ گفته است و عذرخواهی کرد، دیگر نیازی به برخورد بیشتر وجود ندارد. موضوع را مورد بحث قرار دهید و با گفتن این که امیدوار هستید دیگر چنین رفتاری از او سر نزد، بحث را خاتمه دهید.

۹. در برخورد با فرد دروغگو مشخص کنید که آیا دروغ‌های فرد، زیان‌آور هستند یا نه

اگرچه شنیدن دروغ هیچ‌گاه خوشایند نیست اما برخی از دروغ‌ها زیان‌آورتر از سایر دروغ‌ها هستند. ابتدا بسنجید که این دروغ‌ها چگونه بر فرد دروغگو، شما و افراد دیگر تاثیر می‌گذارند. آیا تنها هدف فرد از دروغ گفتن، حفاظت از خود است ؟ در اینصورت، این دروغ مشکل زیادی را ایجاد نخواهد کرد.

اما در صورتی که فرد برای کنترل سایر افراد دروغ بگوید یا تصمیمات افراد دیگر بر مبنای دروغ‌های او گرفته شوند، در اینصورت مشکل بزرگی به وجود خواهد آمد که باید حل و فصل شود و در آخر، اگر فرد برای رهایی از رفتار بد خود در گذشته از قبیل دزدی، خیانت یا آزار و اذیت، دروغ می‌گوید؛ این رفتار اثر منفی شدیدی به جا خواهد گذاشت.

۱۰. در صورت نیاز، درمان حرفه‌ای توسط روانشناسان را به فرد دروغگو توصیه کنید

به فرد توضیح دهید که دروغ گفتن از روی اجبار موضوعی است که با مشاوره، قابل درمان می‌باشد. پیش از آن که اعتماد همه از آن فرد سلب شود، او را به گرفتن کمک حرفه‌ای ترغیب کنید.

نهایتا دروغ افراد دروغگو برملا می‌شود و در نتیجه ممکن است شغل خود را از دست دهند، روابط خانوادگیشان آسیب ببیند و بر سبک زندگی همراه با صداقت آن‌ها تاثیر گذارد. برخورد با افراد دروغگو می‌تواند از نظر عاطفی خسته‌کننده باشد. اگر فکر می‌کنید آسیب از آن فرد به شما وارد می‌شود، از او دوری کنید.

آگاه باشید که شما توانایی تغییر رفتار دیگران را ندارید. در نهایت، شما نمی‌توانید آنچه که در فکر این افراد می‌گذرد را درک کنید. اگر فردی بخواهد از دروغ گفتن دست بردارد، باید تعهد دهد و به تعهد خود پایبند بماند. اگر فردی تمایل به دست برداشتن از دروغگویی نداشته باشد، هیچ کاری از دست شما ساخته نیست.