5 بیماری شایع کودکان که والدین باید بشناسند.

5 بیماری شایع کودکان که والدین باید بشناسند.

از آنجایی که کودکان سیستم ایمنی ضعیف تری نسبت به بزرگسالان دارند، همواره در معرض بیماری های مختلف هستند. اغلب بیماری های کودکان خطرناک نبوده و پس از طی دوره ی کوتاهی، درمان می شوند. اما پدران و مادران، طاقت همین بیماری های کوچک کودکانشان را ندارند و از این رو در صورت مشاهده علائم بیماری، به دکتر کودکان مراجعه می کنند. در ادامه این مقاله به معرفی ۵ بیماری شایع در کودکان خواهیم پرداخت. پس اگر شما هم نگران بیماری های کودکان خود هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

۵ بیماری شایع در کودکان

در ادامه به معرفی ۵ بیماری که در کودکان بسیار شایع است، خواهیم پرداخت. این بیماری ها عبارتند از:

سرماخوردگی

جای تعجب نیست که سرماخوردگییکی از شایع ترین بیماری هایکودکان است. سرماخوردگی توسط ویروس هایی ایجاد می شود که به راحتی در محیط هایی که افراد در تماس نزدیک با یکدیگر هستند پخش می‌شود. این ویروس ها می‌توانند به راحتی از طریق دهان و بینی وارد بدن کودکان شوند و آن ها را بیمار کنند. از آنجایی که سیستم ایمنی بدن کودکان در مقایسه با بزرگسالان ضعیف تر می‌باشد، کودکان بیشتر از افراد بزرگسال به این بیماری دچار می‌شوند. هیچ درمانی برای سرماخوردگی وجود ندارد، اما  دکتر کودکان ممکن است برای کنترل علائمی مانند تب، دردهای عضلانییا سردرد داروهایی مانند: استامینوفن یا سرماخوردگی برای کودک تجویز نماید.

دقت نمایید که در صورتی که کودکتان دچار سرماخوردگی شد، استراحت کردن می‌تواند کمک بزرگی به او نماید. همچنین مصرف مایعات ولرم، آب میوه های طبیعی و ویتامین C تاثیر زیادی در بهبود علائم سرماخوردگی در کودکان دارد. همچنین برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودک و جلوگیری از ابتلا به بیماری سرماخوردگی می‌توانید از مکمل هایشربت مولتی سانستول زینک، شربت نئوزینک الحاوی استفاده کنید.

عفونت گوش

عفونت گوش یکی از شایع ترین بیماری هایکودکان است. طبق آکادمی اطفال آمریکا (AAP)، کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به عفونت گوش هستند. عفونت گوش میانی که اوتیت مدیا نیز نامیده می شود، از شایع ترین بیماری های کودکان به خصوص در بین کودکان شش ماه تا سه سال است. این بیماری معمولا جدی نیست و مسری نیز نمی باشد. درواقع بیشتر عفونت های گوش زمانی اتفاق می افتد که کودک چند روز قبل دچار سرماخوردگی باشد.عفونت گوش می تواند ناشی از عفونت های باکتریایییا ویروسی باشد. علائم شامل گوش درد، تب، تحریک پذیری، مشکل در خوابیدن و کشیدن گوش است.

دکتر کودکان با نگاه کردن به پرده گوش (پرده صماخ) با نور خاصی به نام اتوسکوپ (گوش بین) عفونت گوش را تشخیص می دهند. آنها به دنبال مایعات در گوش میانی هستند و به رنگ و موقعیت پرده گوش نگاه کرده و فشار در گوش میانی را بررسی می کنند. عفونت های ویروسی شایع باعث قرمز شدن پرده گوش می شوند اما برای درمان آن نیازی به آنتی بیویتک نیست.

برونشیت

اگر سینه کودک شما خس خس می کند و هنگام نفس کشیدن صدای سوت از سینه او می شنوید، به احتمال زیاد کودک شما دچار برونشیت شده است. برونشیت زمانی رخ می دهد که راه های هوایی در ریه ها متورم شده و در ریه ها مخاط تولید می کنند. این بیماری باعث سرفه، درد در قفسه سینه، خستگی، سردرد، بدن درد و گلو درد در کودکان می شود. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، بیشتر موارد برونشیت توسط ویروسی ایجاد می شود که اغلب پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی رخ می دهد و نیازی به آنتی بیوتیک ندارد. اما چنانچه کودک شما درچار برونشیت شد:

·        بدن او را هیدراته نگه دارید و به او مایعات ولرم، آبمیوه های طبیعی و ویتامین C بدهید.

·        هرگز کودک خود را در معرض دود تنباکو قرار ندهید. زیرااین کار وضعیت او را وخیم تر خواهد کرد.

·        چنانچه کودک شما بیحال شد و از خوردن غذا و آبمیوه های طبیعی امتناع کرد، حتما به دکتر کودکان مراجعه کنید.

اسهال

اسهال کودکان یکی از بیماری‌های رایج دوران کودکی است که به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد.اسهال در کودکان معمولا توسط یک عفونت در روده ایجاد می شود. عفونت هایی که باعث اسهال می شوند عبارتند از:

·        ویروس ها (رایج تر از بقیه)

·        باکتری ها

·         انگل ها

ویروس ها شایع ترین علل اسهال کودکان محسوب می‌شوند. البته اسهال در کودکان علل دیگری نیز دارند که در ادامه معرفی خواهیم کرد:

·        رژیم غذایی نامناسب مانند: خوردن بیش از حد برخی میوه ها و یا نوشیدن بیش از حد آب میوه های غیرطبیعی

·        حساسیت های غذایی

·        عدم تحمل لاکتوز کودک (حساسیت به قند شیر)

·        مشکلات روده مانند بیماری سلیاک و بیماری های التهابی روده ( مانند بیماری های کرون Crohn’s disease و کولیت اولسراتیوulcerative colitis)

راه های درمان اسهال، بسته به نوع آن متفاوت می باشد. برای مثال درمان اسهال های ویروسی به خودی خود اتفاق می افتاد. اما بیشتر بچه های مبتلا به اسهال باکتریایی نیازمند درمان اسهال با آنتی بیوتیک ها هستند. برای درمان اسهال های انگلی هم باید از دارو های ضد انگل استفاده کنید. البته دقت نمایید که هرگز برای درمان اسهال کودک خود، سر خود از داروها استفاده نکنید. چنانچه با اسهال کودک مواجه شدید، سریعا به دکتر کودکان مراجعه نموده و درمان را آغاز نمایید.

عفونت مجرای ادراری

یکیدیگر از رایج ترین عفونت‌ها و بیماری های کودکان، عفونت مجرای ادراری می باشد. این بیماری که در کودکان و حتی شیرخواران نیز دیده می شود، به دلیل وجود باکتری‌ها (میکروب‌ها) در مثانه و یا کلیه ایجاد می شود. کودکان مبتلا به عفونت مجاری ادراری (UTI) ممکن است تب یا استفراغ کنند یا ممکن است بهانه گیر شوند.علائم  عفونت ادراری یا همان UTIعبارت است از:

·        درد یا سوزش در هنگام دفع ادرار

·        نیاز فوری به ادرار کردن یا نیاز به ادرار مکرر

·        خیس کردن رختخواب توسط کودکی که می تواند به دستشویی برود

·        درد شکمییا درد پشت یا پهلو

چنانچه هر یک از علائم فوق را در کودک خود مشاهده کردید، توصیه می شود که به دکتر کودکان مراجعه کنید و هر چه سریع تر درمان را آغاز نمایید.

اگر می‌خواهید با بهترینفوق تخصصان مجاری ادراری کودکان مشاوره پزشکی آنلاین، تلفنی و یا حضوری داشته باشید، وارد سایت دکترتو شوید و نوبت خود را دریافت کنید.

خلاصه

در متن فوق ۵ بیماری شایع در کودکان را به شما معرفی کردیم و درباره راه های درمان آن ها صحبت نمودیم. راه های درمان این بیماری های با یکدیگر متفاوت هستند و تنها چیزی که در تمامی آن ها مشترک است این است که در صورت مشاهده هر یک از علائم بیماری ها، ابتدا به دکتر کودکان مراجعه کنید و از مصرف سرخود داروها خودداری نمایید.